Dziś: 1 Maj 2016    |    Imieniny: Józef, Jeremiasz, Filip - ¦więto Pracy

Stacjonarne Hospicjum im. bł. Matki Teresy z Kalkuty w Kielcach zapewnia specjalistyczną opiekę medyczną osobom chorym paliatywnie.

Pomóżmy Ewie

Ewa ma 22 lata, jest absolwentką Zakładu Doskonalenia Zawodowego w Kielcach. Wszystko legło w gruzach po wypadku samochodowym.

Centrum Interwencji Kryzysowej w Kielcach.

Program "SKRZYDŁA"

Program „Skrzydła” polegający na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Caritas Diecezji Kieleckiej podjął współpracę z Kieleckim Bankiem Żywności w realizacji Podprogramu 2015 w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

Przekaż 1% podatku na dzieła miłosierdzia Caritas

Zwracamy się z prośbą o przekazanie 1 % podatku na dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej.

W Roku Miłosierdzia Twój dar może stać się wsparciem dla osób chorych, cierpiących, bezdomnych, starszych oraz dzieci i rodzin ubogich. Dzięki wsparciu darczyńców możemy prowadzić hospicja, domy opieki, świetlice środowiskowe, schroniska dla bezdomnych i stołówki charytatywne.

czytaj całość ...Przekaż 1% podatku na dzieła miłosierdzia Caritas

Marsz Żonkila przeszedł ulicami Kielc

Marszem Żonkila w dniu 21 kwietnia br. Caritas Diecezji Kieleckiej oficjalne zainaugurowała wiosenną edycję kampanii Pola Nadziei. W Marszu, który przeszedł ul. Sienkiewicza wzięło udział ok. 300 uczniów szkół podstawowych z Kielc i regionu.

czytaj całość ...Marsz Żonkila przeszedł ulicami Kielc

Zapraszamy na Marsz Żonkila promujący ideę hospicyjną

Wiosenna aura pobudza przyrodę do życia,  także posadzone jesienią żonkile wyrastają z ziemi i zaczynają kwitnąć. Pora więc, aby zacząć wiosenną edycję kampanii Pola Nadziei 2015/16. Dnia 12 kwietnia br. odbyła się już pierwsza zbiórka. Wolontariusze z VI L.O. im. J. Słowackiego w Kielcach kwestowali na ul. Sienkiewicza, placu Artystów oraz Rynku.

czytaj całość ...Zapraszamy na Marsz Żonkila promujący ideę hospicyjną

Proszowice: Obchodzono Powiatowy Dzień Inwalidy

Dnia 14 kwietnia uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy oraz Dziennego Domu Wsparcia „Senior – WIGOR” funkcjonujących w ramach Zespołu Placówek Caritas w Proszowicach wzięli udział w obchodach Powiatowego Dnia Inwalidy.

czytaj całość ...Proszowice: Obchodzono Powiatowy Dzień Inwalidy

Dar serca młodzieży dla Hospicjum w Kielcach

Dnia 8 kwietnia br. w Hospicjum im. bł. M.Teresy z Kalkuty w Kielcach sprawowana była Eucharystia z racji obchodzonego 72 Tygodnia Miłosierdzia. Modlitwie w intencji chorych, podopiecznych Hospicjum Stacjonarnego i Domowego przewodniczył ks. Krzysztof Banasik - zastępca dyrektora Caritas Kieleckiej.

czytaj całość ...Dar serca młodzieży dla Hospicjum w Kielcach

Strona 1 z 62

• zielen.jpg
  • biedronka.jpg

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Gościmy:

Odwiedza nas 7 gości oraz 0 użytkowników.

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com