Dziś: 9 Luty 2016    |    Imieniny: Apolonia, Eryka, Cyryl

Stacjonarne Hospicjum im. bł. Matki Teresy z Kalkuty w Kielcach zapewnia specjalistyczną opiekę medyczną osobom chorym paliatywnie.

pomóżmy w odbudowie domu

Zwracamy się z prośbą o pomoc dla rodziny państwa Borowiec. W nocy 6 października 2015 r. w ich domu wybuchła butla z gazem, powodując pożar.

Centrum Interwencji Kryzysowej w Kielcach udziela cołodobowo bezpłatnej pomocy ludziom przeżywającym różnorodne kryzysy natury psychicznej i duchowej.

Program "SKRZYDŁA"

Program „Skrzydła” polegający na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Caritas Diecezji Kieleckiej podjął współpracę z Kieleckim Bankiem Żywności w realizacji Podprogramu 2015 w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

Ferie zimowe za nami!

Zakończył się czas ferii zimowych. Mamy nadzieję, że dla dzieci, które uczestniczyły w różnych formach wypoczynku zorganizowanego przez Caritas Diecezji Kieleckiej był to czas radości i niezapomnianych wrażeń. Czterdzieścioro dzieci z powiatu buskiego uczestniczyło w tygodniowym turnusie zimowym w Zakopanem.

czytaj całość ...Ferie zimowe za nami!

Wózki inwalidzkie od Rycerzy Kolumba

Dnia 26 stycznia 2016 r. w Domu Biskupa Kieleckiego Rada Rycerzy Kolumba przekazała na rzecz Caritas Diecezji Kieleckiej dwadzieścia wózków inwalidzkich. Biskup Jan Piotrowski wyraził wdzięczność za tak cenną inicjatywę, która świadczy o  zaangażowaniu Rycerzy Kolumba w dzieła miłosierdzia Kościoła.

czytaj całość ...Wózki inwalidzkie od Rycerzy Kolumba

Wojewoda z wizytą w Schronisku dla Kobiet

W dniu 25.01 br. Schronisko dla Kobiet Caritas przy ul. Urzędniczej 7b w Kielcach odwiedziła Wojewoda Świętokrzyski Agata Wojtyszek. Spotkanie zostało zainicjowane przez Wojewodę, która pragnęła zapoznać się z formami pomocy świadczonymi przez Schronisko dla Kobiet, Centrum Interwencji Kryzysowej oraz Ośrodek Pomocy dla Osób Pokrzywdzonych Przestępstwem.

czytaj całość ...Wojewoda z wizytą w Schronisku dla Kobiet

Biskup Piotrowski na spotkaniu z Parafialnymi Zespołami Caritas

W radosnej atmosferze płynącej z Tajemnicy Wcielenia dnia 23 stycznia br. odbyło się w Kielcach spotkanie opłatkowe Parafialnych Zespołów Caritas. Najpierw przybyli z różnych stron diecezji wolontariusze wzięli udział w Eucharystii w kościele św. Jana Pawła II. Liturgii przewodniczył Biskup Kielecki Jan Piotrowski oraz księża dyrektorzy Caritas i opiekunowie PZC.

czytaj całość ...Biskup Piotrowski na spotkaniu z Parafialnymi Zespołami Caritas

Podsumowanie akcji „Telefon dla przyjaciela”

Caritas Diecezji Kieleckiej zakończyła zbiórkę zużytych telefonów komórkowych pn. „Telefon dla przyjaciela”, która trwała od września do grudnia 2015 r. W akcje zaangażowało się ponad 90 szkół z województwa świętokrzyskiego oraz ok. 70 parafii diecezji kieleckiej. W sumie zabraliśmy 681 kg zużytych telefonów komórkowych oraz 370 kg innych urządzeń (ładowarki, tablety, piloty, telefony stacjonarne), co poprzez przekazanie ich do recyklingu dało kwotę  10 302 zł.

czytaj całość ...Podsumowanie akcji „Telefon dla przyjaciela”

Strona 1 z 57

• zielen.jpg
  • biedronka.jpg

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Gościmy:

Odwiedza nas 20 gości oraz 0 użytkowników.

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com