Dzisiaj jest: 29 Marzec 2015    |    Imieniny obchodzą: Wiktoryna, Cyryl, Eustachy

Hospicjum w Kielcach

Zakończyliśmy I etap budowy Stacjonarnego Hospicjum im. bł. Matki Teresy z Kalkuty w Kielcach. Hospicjum znajduje się przy parafii Miłosierdzia Bożego na kieleckim Czarnowie.

ZAKŁAD AKTYWNOŚCI ZAWODOWEJ

Zakład Aktywności Zawodowej w Kielcach, przy ulicy Wesołej 52A został założony w 2013 r.

Program "SKRZYDŁA"

Program „Skrzydła” polegający na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich w Caritas Kieleckiej funkcjonuje od września 2005 roku.

Dzień Świętości Życia - 6 rocznica otwarcia "OKNA ŻYCIA"

Caritas Diecezji Kieleckiej świętuje w tym dniu 6 rocznicę otwarcia "OKNA ŻYCIA". Poświęcenia w roku 2009 dokonał ksiądz biskup Kazimierz Gurda. „Okno Życia” uruchomione zostało w domu Sióstr Nazaretanek przy Placu Najświętszej Maryi Panny 1 w Kielcech.

czytaj całość ...Dzień Świętości Życia

Droga Krzyżowa Niepełnosprawnych

Dnia 22 marca br. w kościele  pw. św. Franciszka z Asyżu w Kielcach na wielkopostnej modlitwie spotkali się niepełnosprawni i ich opiekunowie, związani ze wspólnotą Domu dla Niepełnosprawnych w Piekoszowie.

czytaj całość ...Droga Krzyżowa Niepełnosprawnych

Poświęcenie Filii Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas Kieleckiej w Proszowicach

W dniu 20 marca 2015 roku odbyło się uroczyste poświęcenie Filii Środowiskowego Domu Samopomocy, którego dokonał ks. Biskup Jan Piotrowski. Placówka jest filią Środowiskowego Domu Samopomocy dla osób niepełnosprawnych znajdującego się przy Zespole Placówek Caritas w Proszowicach.

czytaj całość ... Poświęcenie Filii ŚDS Caritas w Proszowicach

100 pralek dla rodzin wielodzietnych za udział w konkursie

Caritas Diecezji Kieleckiej we współpracy z Wojewódzkim Funduszem Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Kielcach realizuje w Województwie Świętokrzyskim program edukacji ekologicznej w zakresie oszczędzania wody i energii. Program ten jest skierowany do rodzin wielodzietnych, które mają co najmniej 5 dzieci, zamieszkałych w województwie świętokrzyskim.

czytaj całość ...100 pralek dla rodzin wielodzietnych za udział w konkursie

Strona 1 z 45

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Gościmy:

Odwiedza nas 10 gości oraz 0 użytkowników.

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com