Dzisiaj jest: 31 Sierpień 2015    |    Imieniny obchodzą: Izabela, Rajmund, Bohdan

Program „Skrzydła” polegający na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Caritas Diecezji Kieleckiej w 2014 i 2015 roku realizuje projekt termomodernizacji z instalacją solarów.

POMOC DLA KUBUSIA !

Gorąco apelujemy o pomoc finansową dla trzyletniego Kubusia Stęplewskiego. Kubuś walczy z nowotworem IV stopnia Medulloblastoma.

Zakład Aktywności Zawodowej w Kielcach, przy ulicy Wesołej 52A został założony w 2013 r.

Program "SKRZYDŁA"

„Okno Życia” to miejsce, gdzie każda matka może anonimowo zostawić nowo narodzone dziecko.

Warsztaty animacji filmowej w Zespole Placówek w Proszowicach

W dniach 19-20 sierpnia uczestnicy projektu „Razem i twórczo” mieli okazję stać się filmowcami. Warsztaty prowadziła pani Magdalena Bryll, absolwentka Łódzkiej Szkoły Filmowej, wraz ze swoimi koleżankami z branży, animatorkami Mają Minic i Agnieszką Konarską. Panie przyjechały do nas w Warszawy, aby pomóc zgłębić tajniki powstawania filmu.

czytaj całość ...Warsztaty animacji filmowej w Zespole Placówek Caritas w Proszowicach

Wspieraj akcję "Tornister Pełen Uśmiechów"

Caritas Diecezji Kieleckiej przed rozpoczęciem nowego roku szkolnego tradycyjnie organizuje pomoc dzieciom w ramach ogólnopolskiej akcji „Tornister Pełen Uśmiechów”. Planujemy przygotować ponad 400 plecaków wypełnionych przyborami szkolnymi, które trafią do dzieci z rodzin znajdujących się w trudnej sytuacji materialnej.

czytaj całość ...Wspieraj akcję "Tornister Pełen Uśmiechów"

Spotkanie dla opiekunów osób z zespołami otępiennymi

Zapraszamy na spotkanie dla opiekunów osób z zespołami otępiennymi, dnia 11 sierpnia o godzinie 15.30 w Środowiskowym Domu Samopomocy przy ul. Urzędniczej 16a w Kielcach.

czytaj całość ...Spotkanie dla opiekunów osób z zespołami otępiennymi

Projekt wsparcia dla osób bezrobotnych z Kielc

CARITAS DIECEZJI KIELECKIEJ wraz z Miejskim Ośrodkiem Pomocy Rodzinie w Kielcach oraz Miejskim Urzędem Pracy w Kielcach zaprasza osoby bezrobotne zarejestrowane w MUP, jednocześnie korzystające z pomocy MOPR, zamieszkałe na terenie miasta Kielce do udziału w projekcie.

czytaj całość ...Projekt wsparcia dla osób bezrobotnych z Kielc

Strona 1 z 56

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Gościmy:

Odwiedza nas 14 gości oraz 0 użytkowników.

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com