Dzisiaj jest: 3 Marzec 2015    |    Imieniny obchodzą: Kunegunda, Maryna, Tycjan

Hospicjum w Kielcach

Zakończyliśmy I etap budowy Stacjonarnego Hospicjum im. bł. Matki Teresy z Kalkuty w Kielcach. Hospicjum znajduje się przy parafii Miłosierdzia Bożego na kieleckim Czarnowie.

SCHRONISKO W KIDOWIE

Caritas Diecezji Kieleckiej prowadzi w Kidowie, gm. Pilica SCHRONISKO im. św. Jana Pawła II. Przyjmujemy na pobyt całodobowy osoby starsze i niepełnosprawne.

Program "SKRZYDŁA"

Program „Skrzydła” polegający na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich w Caritas Kieleckiej funkcjonuje od września 2005 roku.

Ferie zimowe w Proszowicach za nami!

Niezwykły charakter miały tegoroczne ferie zimowe w Świetlicy prowadzonej przy Zespole Placówek Caritas w Proszowicach. Pomimo, że tegoroczna aura zbyt zimowa nie była, to i tak przenieśliśmy się do Krainy Śniegu i Lodu. Wszystko za sprawą Zimowych Warsztatów Plastycznych i zabaw literackich.

czytaj całość ...Ferie zimowe już za nami!

Premier Ewa Kopacz z wizytą w Centrum Interwencji Kryzysowej Caritas w Kielcach

Prezes Rady Ministrów Ewa Kopacz odwiedziła w dniu 23 lutego br. Centrum Interwencji Kryzysowej Caritas w Kielcach z racji obchodów Tygodnia Pomocy Osobom Pokrzywdzonym Przestępstwem 23-28 lutego. Caritas Kielecka we współpracy z Ministerstwem Sprawiedliwości prowadzi Ośrodek dla Osób Pokrzywdzonych Przestępstwem.

czytaj całość ...Premier Ewa Kopacz z wizytą w CIK w Kielcach

Tydzień Pomocy Osobom Pokrzywdzonym Przestępstwem 23-28 lutego

Caritas Diecezji Kieleckiej włącza się w obchody Tygodnia Pomocy Osobom Pokrzywdzonym Przestępstwem realizowanego z inicjatywy Ministerstwa Sprawiedliwości w dniach od 23 do 28 lutego.

czytaj całość ...Tydzień Pomocy Osobom Pokrzywdzonym Przestępstwem 23-28 lutego.

Jałmużna Wielkopostna rozpoczęta

Caritas Diecezji Kieleckiej zachęca do włączenia się w akcję Jałmużna Wielkopostna pod hasłem „Wiara i miłosierdzie”. Program polega na gromadzeniu do specjalnych tekturowych skarbonek przez Okres Wielkiego Postu środków pieniężnych, które będą wsparciem potrzebujących.

czytaj całość ...Jałmużna Wielkopostna rozpoczęta

Strona 1 z 43

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Gościmy:

Odwiedza nas 30 gości oraz 0 użytkowników.

Joomla templates www.joomlashine.com