Dziś: 28 Lipiec 2016    |    Imieniny: Wiktor, Innocenty, Aida

Stacjonarne Hospicjum im. bł. Matki Teresy z Kalkuty w Kielcach zapewnia specjalistyczną opiekę medyczną osobom chorym paliatywnie.

Trwa nabór do Niepublicznego Przedszkola Caritas w Kajetanowie.

Zapraszamy na nową stronę internetową Diecezjalnego Centrum Wolontariatu. Mamy nadzieje, że się Wam spodoba.

Program "SKRZYDŁA"

Program „Skrzydła” polegający na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Caritas Diecezji Kieleckiej podjął współpracę z Kieleckim Bankiem Żywności w realizacji Podprogramu 2015 w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

Młodzież z Kanady odwiedziła placówki Caritas

W piatek 22 lipca br. gościliśmy w naszych placówkach młodzież, która przybyła do naszej diecezji w ramach Światowych Dni Młodzieży.
Oto relacja diecezjalnego Radia eM Kielce:
czytaj całość ...Młodzież z Kanady odwiedziła placówki Caritas

Zapraszamy do udziału w projekcie „RAZEM DLA INTEGRACJI”

CARITAS DIECEZJI KIELECKIEJ realizuje  projekt pod nazwą „RAZEM DLA INTEGRACJI - Inicjowanie, organizowanie i prowadzenie integracji osób chorych psychicznie i zaburzonych w środowisku otwartym” w ramach umowy podpisanej z Województwem Świętokrzyskim. Projekt skierowany został do 30 beneficjentów osób chorych psychicznie oraz dodatkowo 30 os. członków ich rodzin (opiekunów) –mieszkańców 4 powiatów woj. świętokrzyskiego – kieleckiego grodzkiego, kieleckiego ziemskiego, jędrzejowskiego i buskiego.

czytaj całość ...Zaproszenie do udziału w projekcie „RAZEM DLA INTEGRACJI"

Projekt „Zacząć od Nowa”

Od 1 czerwca br. Caritas Diecezji Kieleckiej realizuje projekt pn. „Zacząć od Nowa” skierowany do osób bezdomnych. Głównym celem projektu jest zmniejszenie skali bezdomności na terenie działania Caritas Diecezji Kieleckiej poprzez rozwój i wzmocnienie punktów i placówek pomocowych na terenie 3 województw: świętokrzyskiego, częściowo małopolskiego (powiaty miechowski i proszowicki) oraz śląskiego (zawierciański).

czytaj całość ...Projekt „Zacząć od Nowa”

Zakończenie akcji Pola Nadziei 2015/2016

W niedzielę 10 lipca br. przeprowadzono ostatnie zbiórki w ramach tegorocznej edycji akcji Pola Nadziei. Odbyły się one w trzech kieleckich parafiach pod wezwaniem: św. Jadwigi Królowej, bł. Jerzego Matulewicza oraz Świętego Krzyża. Były to już ostatnie działania, jakie zrealizowano w ramach akcji Pola Nadziei 2015/2016.

czytaj całość ...Zakończenie akcji Pola Nadziei 2015/2016

Poświęcenie nowej placówki Caritas w Piasku Wielkim

Zespół Mieszkań Chronionych i Warsztaty Terapii Zajęciowej w Piasku Wielkim to dwie dopełniające się funkcje nowej placówki utworzonej przez Caritas Diecezji Kieleckiej. Nowy ośrodek poświęcił w dniu 11 lipca 2016 r. bp Jan Piotrowski. Na uroczyste otwarcie przybyli przedstawiciele samorządów, sponsorzy, przedstawiciele Ośrodków Pomocy Społecznej oraz księża z dekanatu Nowy Korczyn.

czytaj całość ...Poświęcenie nowej placówki Caritas w Piasku Wielkim

Page 1 of 67

• cebule.JPG
  • biedronka.jpg
  • zielen.jpg

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Gościmy:

We have 24 guests and no members online