Dziś: 19 Lipiec 2019    |    Imieniny: Alfred, Wincenty, Włodzisław

Otwarcie placu zabaw w Jędrzejowie

O tym, że marzenia się spełniają przekonały się dzieci z Ogniska Wychowawczego Caritas w Jędrzejowie. Dnia 17 lipca 2019 r. został przy tej placówce uroczyście otwarty i poświęcony  nowy plac zabaw. Uroczystość była finalizacją akcji "Choinka pod choinkę", którą w grudniu ubiegłego roku przeprowadziło Polskie Radio Kielce.

czytaj całość ...Otwarcie placu zabaw w Jędrzejowie

Prawie 90 uczniów otrzymało wsparcie z Programu „Skrzydła”

Caritas Diecezji Kieleckiej podsumowała kolejną edycję programu stypendialnego „Skrzydła”. W roku szkolnym 2018/2019 wsparcie w ramach programu otrzymało 89 uczniów szkół podstawowych, gimnazjalnych oraz średnich z terenu naszej diecezji. Były to różne formy pomocy i z różnych źródeł.

czytaj całość ...Prawie 90 uczniów otrzymało wsparcie z Programu „Skrzydła”

Integracja w „Senior+”

W dniu 10 lipca 2019 roku uczestnicy Dziennego Domu "Senior+" w Proszowicach w ramach zacieśniania więzi i integracji pokoleniowej odwiedzili seniorów z Dziennego Domu "Senior+" w Gorzkowie w gminie Kazimierza Wielka.

czytaj całość ...Integracja w „Senior+”

Dzieci z Jędrzejowa w "Bajkowym lecie z Radiem Kielce"

W niedzielę 7 lipca "Bajkowe lato z Radiem Kielce 2019" zagościło w Jędrzejowie. W amfiteatrze nad zalewem odbyło się wiele ciekawych występów i atrakcji dla najmłodszych. W podróż do Indii, Chin, Czech oraz Ameryki zabrał dzieci Koziołek Matołek i aktorzy Teatru Lalki i Aktora „Kubuś” z Kielc.

czytaj całość ...Dzieci z Jędrzejowa w "Bajkowym lecie z Radiem Kielce"

Rozpoczęła się Wakacyjna Akcja Caritas 2019

Caritas Diecezji Kieleckiej jak co roku organizuje kolonie oraz półkolonie dla dzieci i młodzieży z regionu świętokrzyskiego. Już zakończył się obóz edukacyjny dla dzieci z rodzin polonijnych z Białorusi. 90-osobowa grupa przebywała w Ośrodku w Kaczynie w dniach 14 - 27 czerwca 2019. Dzieci z naszego regionu wyjechały 1 lipca na kolonie do Zakopanego.

czytaj całość ...Rozpoczęła się Wakacyjna Akcja Caritas 2019

JLIB_HTML_PAGE_CURRENT_OF_TOTAL