Dziś: 19 Styczeń 2017    |    Imieniny: Marta, Henryk, Mariusz

Zaproszenie na spotkanie opłatkowe

Caritas Diecezji Kieleckiej serdecznie zaprasza członków Parafialnych Zespołów Caritas, Szkolnych Kół Caritas oraz wolontariuszy indywidualnych na  Spotkanie Opłatkowe z Księdzem Biskupem Janem Piotrowskim, które odbędzie się 21 stycznia 2017 r. (sobota) w kościele św. Jana Pawła II w Kielcach (ul. Wesoła 54).

czytaj całość ...Spotkanie opłatkowe

Wieczór kolędowy w Kidowie

W klimacie bożonarodzeniowej radości przebiegł wieczór 5 stycznia br. w Schronisku im. św. Jana Pawła II w Kidowie. Do placówki przybyły panie z Koła Gospodyń Wiejskich z Kidowa wraz z p. Barbarą Przybylik - przewodniczącą Rady Miasta i Gminy Pilica.

czytaj całość ...Wieczór kolędowy w Kidowie

Piekoszów: Sylwestrowe spotkanie w Domu dla Niepełnosprawnych

W Domu dla Niepełnosprawnych w Piekoszowie odbyło się spotkanie sylwestrowe dla osób niepełnosprawnych oraz ich rodzin i przyjaciół. Grupa liczyła 87 osób. Najpierw w kaplicy, o godz. 20.00, przed wystawionym Najświętszym Sakramentem, dziękowaliśmy Panu Bogu za upływający rok, przepraszaliśmy za wszystko co było w nim niewłaściwe i prosiliśmy o błogosławieństwo na rok 2017.

czytaj całość ...Piekoszów: Sylwestrowe spotkanie w Domu dla Niepełnosprawnych

Zapraszamy na Orszak Trzech Króli w Kielcach

W Uroczystość Objawienia Pańskiego 6 stycznia br. tradycyjnie ulicami wielu miast w Polsce przejdą Orszaki Trzech Króli. Caritas Diecezji Kieleckiej jest współorganizotorem podobnego wydarzenia w Kielcach.

czytaj całość ...Zapraszamy na Orszak Trzech Króli w Kielcach

Rusza nabór osób bezrobotnych w projekcie aktywizacji zawodowej

Caritas Diecezji Kieleckiej zaprasza do udziału w II edycji  projektu „Twoja Dobra Zmiana” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach  Europejskiego Funduszu Społecznego. Projekt skierowany jest do osób bezrobotnych/poszukujących pracy (pozostających bez zatrudnienia) powyżej 29 roku życia.

czytaj całość ...Rusza nabór osób bezrobotnych w projekcie aktywizacji zawodowej

Strona 1 z 78

DDOM

Dzienny Dom Opieki Medycznej Caritas w Kielcach.

WOLONTARIAT

Zapraszamy na nową stronę Diecezjalnego Centrum Wolontariatu w Kielcach.

POMOC ŻYWNOŚCIOWA

Caritas Polska po raz kolejny jako jedna z czterech organizacji pozarządowych będzie realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

PROGRAM "SKRZYDŁA"

Program polegajacy na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Program wsparcia żywienia dzieci

Gościmy:

Odwiedza nas 24 gości oraz 0 użytkowników.

• cebule.JPG
  • biedronka.jpg