Dziś: 22 Sierpień 2017    |    Imieniny: Maria, Cezary, Tymoteusz

Rolnicy dziękowali za plony i wspierali nasze Hospicjum

Dnia 13 sierpnia 2017 w Mieronicach odbyły się Dożynki Gminno-Parafialne zorganizowane przez Gminę Małogoszcz i Parafię św. Ap. Piotra i Pawła w Rembieszycach. Z inicjatywy Fundacji "Wioska Aniołów", za aprobatą organizatorów dożynek, w trakcie tegorocznej uroczystości była prowadzona zbiórka do puszek na rzecz Hospicjum im. św. Matki Teresy z Kalkuty w Kielcach w ramach akcji "Pola Nadziei".

czytaj całość ...Rolnicy dziękowali za plony i wspierali nasze Hospicjum

Kolonia polonijna w Kaczynie

W dniach 02.08-15.08.2017 r. odbył się turnus polsko-polonijny w Kaczynie w ramach projektu „Dzieci, wiosna życia, zadatek przyszłości każdej dzisiejszej ojczyzny – kolonie Caritas dla dzieci polonijnych i polskich”, który był realizowany przez Caritas Polska w partnerstwie z Caritas Diecezji Kieleckiej, a współfinansowany w ramach sprawowania opieki Senatu Rzeczypospolitej Polskiej nad Polonią i Polakami za granicą.

czytaj całość ...Kolonia polonijna w Kaczynie

Dyrektor Caritas Polska odwiedził kolonistów w Kaczynie

Niezwykłe zakończenie miały kolonie w Kaczynie. 14 sierpnia, w przedostatnim dniu turnusu, grupę prawie 70 dzieci wypoczywających w Ośrodku "Eko-wypoczynek Kaczyn" odwiedził dyrektor Caritas Polska ks. Marcin Iżycki.

czytaj całość ...Dyrektor Caritas Polska odwiedził kolonistów w Kaczynie

Pielgrzymka pracowników Caritas na Kresy

W dniach 10 do 13 sierpnia odbyła się pielgrzymka pracowników i wolontariuszy do Lwowa i na kresy II Rzeczypospolitej. Na początek, po krótkim zwiedzaniu Cmentarza na Rosie, uczestniczono w Mszy św. sprawowanej w Katedrze Lwowskiej, później zwiedzano wszystkie ważne zabytki pięknego Lwowa.

czytaj całość ...Pielgrzymka pracowników Caritas na Kresy

Naukobus na koloniach w Kaczynie

W ramach projektu realizowanego przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego oraz Centrum Nauki Kopernik mobilny Naukobus w dniach 7-8 sierpnia br. odwiedził niewielki Kaczyn k. Kielc. W tamtejszym Ośrodku przebywają na koloniach Caritas dzieci z rodzin polonijnych z Grodna na Białorusi i dzieci z diecezji kieleckiej.

czytaj całość ...Naukobus na koloniach w Kaczynie

Strona 1 z 97

WTZ - PIASEK WIELKI

Placówka pobytu dziennego przeznaczona dla osób niepełnosprawnych ze wskazaniem do terapii zajęciowej.

WOLONTARIAT

Zapraszamy na nową stronę Diecezjalnego Centrum Wolontariatu w Kielcach.

POMOC ŻYWNOŚCIOWA

Caritas Polska po raz kolejny jako jedna z czterech organizacji pozarządowych będzie realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

PROGRAM "SKRZYDŁA"

Program polegajacy na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Program wsparcia żywienia dzieci

Gościmy:

Odwiedza nas 92 gości oraz 0 użytkowników.

• biedronka.jpg
  • zielen.jpg