Dziś: 15 Grudzień 2019    |    Imieniny: Nina, Celina, Walerian

Ponad 20 ton żywności dla potrzebujących

Caritas Diecezji Kieleckiej w dniach 6–7 grudnia 2019 r. przeprowadziła zbiórkę żywności w ramach ogólnopolskiej akcji „Tak. Pomagam”. Wolontariusze z Parafialnych i Szkolnych i Kół Caritas, wychowawcy szkół i pracownicy Caritas zebrali 20 350,38 kg żywności, z których zostanie przygotowanych ponad 2 500 paczek.

czytaj całość ...Ponad 20 ton żywności dla potrzebujących

Lubelskie tajniki wolontariatu

W dniu 12 grudnia 2019 r. odbyła się pierwsza wizyta studyjna wolontariuszy w ramach projektu „Wolontariat Otwiera Drzwi”. W ramach wizyty młodzi odwiedzili Centrum Wolontariatu przy Caritas Archidiecezji Lubelskiej w Lublinie.

czytaj całość ...Lubelskie tajniki wolontariatu

"Polska pomaga". Relacja telewizyjna z Piekoszowa

W niedzielę, 8 grudnia kampania "Polska pomaga" gościła w Piekoszowie k. Kielc. Na kiermaszu przed Domem dla Niepełnosprawnych reporterzy TVP spotkali się z pracownikami, wolontariuszami i podopiecznymi Caritas Diecezji Kieleckiej, by pokazać dzieła miłosierdzia i zachęcić Polaków do aktywnej pomocy potrzebującym przed świętami Bożego Narodzenia.

czytaj całość ..."Polska pomaga". Relacja telewizyjna z Piekoszowa

Mikołajkowe spotkanie w Kidowie

W dniu 7 grudnia 2019 r. Schronisko Caritas  im. Św. Jana Pawła II w Kidowie odwiedziły dzieci z gminy Pilica wraz z Panią Karoliną przewodniczącą  Związku Młodzieży Wiejskiej w Kidowie i rodzicami. Dzieciaki pamiętają o naszych podopiecznych i odwiedzają nas jak tylko nadarzy się okazja.

czytaj całość ...Mikołajkowe spotkanie w Kidowie

„Małe święto Wielkich Ludzi” – Gala Wolontariatu

„Posiadanie jakiegokolwiek dobra nie daje radości, jeżeli nie dzielimy go z drugim człowiekiem.” - powiedział Seneka. Słowa te wprowadziły w klimat XIV Świętokrzyskiej Gali Wolontariatu w Kielcach, która odbyła się 5 grudnia 2019 roku w Wojewódzkim Domu Kultury w Kielcach. Poprowadzili ją Katarzyna Sieradzka i Krystian Łata, którzy ubrani byli w antyczne stroje z wieńcami laurowymi na głowie.

czytaj całość ...„Małe święto Wielkich Ludzi” – Gala Wolontariatu

JLIB_HTML_PAGE_CURRENT_OF_TOTAL