Dziś: 30 Kwiecień 2017    |    Imieniny: Marian, Katarzyna, Jakub

Przekaż 1% podatku na dzieła miłosierdzia Caritas

Św. Brat Albert Chmielowski, którego rok obchodzimy, mawiał "powinno się być dobrym jak chleb". Tę dobroć możemy świadczyć na wiele sposobów, także poprzez przekazanie 1% podatku. Zachęcamy, by w ten sposób wesprzeć dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej.

czytaj całość ...Przekaż 1% podatku na dzieła miłosierdzia Caritas

W Proszowicach odbył się Festiwal Osób Niepełnosprawnych

Dnia 27 kwietna 2017 w Centrum Kultury i Wypoczynku w Proszowicach miał miejsce V Małopolski Festiwal Osób Niepełnosprawnych „Radość najpiękniejszych lat”. W tym roku Festiwal zgromadził 25 Środowiskowych Domów Samopomocy z terenu województwa małopolskiego i świętokrzyskiego.

czytaj całość ...W Proszowicach odbył się Festiwal Osób Niepełnosprawnych

Pracownicy Świętokrzyskiego Urzędu Wojewódzkiego wsparli Pola Nadziei

W dniu 24.04 br. przed budynkiem Świętokrzyskiego Urzędu Wojewódzkiego w Kielcach odbyła się kwesta w ramach ogólnopolskiej kampanii „Pola Nadziei 2017”. Przedsięwzięcie wsparła wojewoda Agata Wojtyszek.

czytaj całość ...Pracownicy Świętokrzyskiego Urzędu Wojewódzkiego wsparli Pola Nadziei

Zapraszamy na kurs Kierownika wypoczynku

Caritas Diecezji Kieleckiej kolejny raz organizuje „Kurs kierownika wypoczynku”. Jego ukończenie uprawnia do bycia kierownikiem podczas kolonii, obozów, zimowisk itp.

czytaj całość ...Zapraszamy na kurs Kierownika wypoczynku

Spotkanie wielkanocne osób niepełnosprawnych w Bielinach

W Niedzielę Miłosierdzia, 23 kwietnia, w Bielinach odbyło sie spotkanie wielkanocne osób niepełnosprawnych i ich przyjaciół związanych z Domem dla Niepełnosprawnych w Piekoszowie. Od wielu lat takie spotkania odbywają się w różnych parafiach diecezji kieleckiej, pozwalają one osobom niepełnosprawnym, ich rodzinom i przyjaciołom chwalić razem Jezusa Zmartwychwstałego i dzielić się wielkanocną radością przy świątecznym stole.

czytaj całość ...Spotkanie wielkanocne osób niepełnosprawnych w Bielinach

Page 1 of 88

WTZ - PIASEK WIELKI

Placówka pobytu dziennego przeznaczona dla osób niepełnosprawnych ze wskazaniem do terapii zajęciowej.

WOLONTARIAT

Zapraszamy na nową stronę Diecezjalnego Centrum Wolontariatu w Kielcach.

POMOC ŻYWNOŚCIOWA

Caritas Polska po raz kolejny jako jedna z czterech organizacji pozarządowych będzie realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

PROGRAM "SKRZYDŁA"

Program polegajacy na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Program wsparcia żywienia dzieci

Gościmy: