Dziś: 19 Październik 2017    |    Imieniny: Piotra, Michała, Ziemowita

"Aktywnie, pomocnie, zdrowo" - warsztaty młodzieżowe w Kaczynie

W dniach 15-16 października 2017 r. odbyło się szkolenie dla młodzieży „Aktywnie, pomocnie, zdrowo”, a wszystko w malowniczym Kaczynie. Tak jak w zapowiedzi szkolenia, było kreatywnie, ciekawie, a czasami nawet szaleńczo. W zawrotnym tempie upłynął czas ubogacania się, nie tylko wiedzą, ale też wspólnymi rozmowami i zabawami.

czytaj całość ..."Aktywnie, pomocnie, zdrowo" -warsztaty młodzieżowe w Kaczynie

Inauguracja kampanii Pola Nadziei 2017/2018

Dnia 10 października w Hospicjum im. św. Matki Teresy z Kalkuty odbyła się inauguracja tegorocznej kampanii Pola Nadziei. Uroczystość rozpoczęła się w kaplicy Hospicjum Mszą św. sprawowaną w intencji chorych oraz pracowników i wolontariuszy.

czytaj całość ...Inauguracja kampanii Pola Nadziei 2017/2018

W cieniu starych drzew – zajęcia w Świetlicy w Proszowicach

10 października, w Dniu Drzewa, kochać należy wszystkie drzewa: te małe i te ogromne, te młode i te bardzo wiekowe. Wychowankowie naszej Świetlicy Środowiskowej w Proszowicach na specjalnych zajęciach  mieli okazję dowiedzieć się między innymi, kto wymyślił to święto i dlaczego warto sadzić i pielęgnować drzewa.

czytaj całość ...W cieniu starych drzew – zajęcia w Świetlicy w Proszowicach

Zapraszamy na inaugurację Pól Nadziei

Caritas Diecezji Kieleckiej serdecznie zaprasza nainaugurację kampanii “Pola Nadziei 2017/2018”. Uroczystość odbędzie się 10 października br. w Hospicjum im. św. Matki Teresy z Kalkuty przy ul. Mieszka I 48 C w Kielcach.

czytaj całość ...Zapraszamy na inaugurację Pól Nadziei

Wolontariuszki z VI LO w Kielcach w krakowskim Hospicjum

W ramach projektu "Miłosierni do końca" realizowanego przez Caritas Diecezji Kieleckiej. współfinansowanego przez Caritas Polska, w dniach 25-29 września 2017 r. grupa pięciu wolontariuszek wraz z katechetami z VI Liceum Ogólnokształcącego im. J. Słowackiego w Kielcach oraz koordynatorem z kieleckiej Caritas - ks. Krzysztofem Banasikiem wybrała się do Hospicjum im. św. Łazarza w Krakowie.

czytaj całość ...Wolontariuszki z VI LO w Kielcach w krakowskim Hospicjum

Page 1 of 101

WTZ - PIASEK WIELKI

Placówka pobytu dziennego przeznaczona dla osób niepełnosprawnych ze wskazaniem do terapii zajęciowej.

WOLONTARIAT

Zapraszamy na nową stronę Diecezjalnego Centrum Wolontariatu w Kielcach.

POMOC ŻYWNOŚCIOWA

Caritas Polska po raz kolejny jako jedna z czterech organizacji pozarządowych będzie realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

PROGRAM "SKRZYDŁA"

Program polegajacy na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Program wsparcia żywienia dzieci

Gościmy: