Dziś: 6 Maj 2016    |    Imieniny: Judyta, Jan, Jurand

Stacjonarne Hospicjum im. bł. Matki Teresy z Kalkuty w Kielcach zapewnia specjalistyczną opiekę medyczną osobom chorym paliatywnie.

Pomóżmy Ewie

Ewa ma 22 lata, jest absolwentką Zakładu Doskonalenia Zawodowego w Kielcach. Wszystko legło w gruzach po wypadku samochodowym.

Zapraszamy na nową stronę internetową Diecezjalnego Centrum Wolontariatu. Mamy nadzieje, że się Wam spodoba.

Program "SKRZYDŁA"

Program „Skrzydła” polegający na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Caritas Diecezji Kieleckiej podjął współpracę z Kieleckim Bankiem Żywności w realizacji Podprogramu 2015 w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

Szkoła Podstawowa z Porzecza z Polami Nadziei

Wolontariusze Szkolnego Koła Caritas, działającego przy Szkole Podstawowej w Porzeczu, wzięli udział w akcji Pola nadziei. Ideą tego projektu jest pozyskiwanie funduszy na utrzymanie hospicjów, a także edukacja i uwrażliwienie społeczeństwa na los oraz potrzeby fizyczne, psychiczne i duchowe terminalnie chorego człowieka.

czytaj całość ...Szkoła Podstawowa z Porzecza z Polami Nadziei

Uczniowie SP nr 19 z Kielc wsparli Pola Nadziei

W dniu 28.04 br. uczniowie Szkoły Podstawowej nr 19 im. Ireny Sendlerowej w Kielcach przeprowadzili kwestę uliczną w ramach akcji Pola Nadziei. Na kieleckich ulicach młodzież zbierała pieniądze do puszek a darczyńcom wręczali żonkile – symbole pamięci o osobach terminalnie chorych.

czytaj całość ...Uczniowie SP nr 19 z Kielc wsparli Pola Nadziei

Przekaż 1% podatku na dzieła miłosierdzia Caritas

Zwracamy się z prośbą o przekazanie 1 % podatku na dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej.

W Roku Miłosierdzia Twój dar może stać się wsparciem dla osób chorych, cierpiących, bezdomnych, starszych oraz dzieci i rodzin ubogich. Dzięki wsparciu darczyńców możemy prowadzić hospicja, domy opieki, świetlice środowiskowe, schroniska dla bezdomnych i stołówki charytatywne.

czytaj całość ...Przekaż 1% podatku na dzieła miłosierdzia Caritas

Marsz Żonkila przeszedł ulicami Kielc

Marszem Żonkila w dniu 21 kwietnia br. Caritas Diecezji Kieleckiej oficjalne zainaugurowała wiosenną edycję kampanii Pola Nadziei. W Marszu, który przeszedł ul. Sienkiewicza wzięło udział ok. 300 uczniów szkół podstawowych z Kielc i regionu.

czytaj całość ...Marsz Żonkila przeszedł ulicami Kielc

Zapraszamy na Marsz Żonkila promujący ideę hospicyjną

Wiosenna aura pobudza przyrodę do życia,  także posadzone jesienią żonkile wyrastają z ziemi i zaczynają kwitnąć. Pora więc, aby zacząć wiosenną edycję kampanii Pola Nadziei 2015/16. Dnia 12 kwietnia br. odbyła się już pierwsza zbiórka. Wolontariusze z VI L.O. im. J. Słowackiego w Kielcach kwestowali na ul. Sienkiewicza, placu Artystów oraz Rynku.

czytaj całość ...Zapraszamy na Marsz Żonkila promujący ideę hospicyjną

Strona 1 z 63

• zielen.jpg
  • biedronka.jpg

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Gościmy:

Odwiedza nas 13 gości oraz 0 użytkowników.

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com