Dziś: 27 Maj 2016    |    Imieniny: Juliusz, Magdalena, Jan

Stacjonarne Hospicjum im. bł. Matki Teresy z Kalkuty w Kielcach zapewnia specjalistyczną opiekę medyczną osobom chorym paliatywnie.

Pomóżmy Ewie

Ewa ma 22 lata, jest absolwentką Zakładu Doskonalenia Zawodowego w Kielcach. Wszystko legło w gruzach po wypadku samochodowym.

Zapraszamy na nową stronę internetową Diecezjalnego Centrum Wolontariatu. Mamy nadzieje, że się Wam spodoba.

Program "SKRZYDŁA"

Program „Skrzydła” polegający na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Caritas Diecezji Kieleckiej podjął współpracę z Kieleckim Bankiem Żywności w realizacji Podprogramu 2015 w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

Spotkanie Parafialnych Zespołów Caritas w Proszowicach

W niedzielę 22 maja, uroczystą Mszą świętą w kościele parafialnym w Proszowicach rozpoczęło się spotkanie Parafialnych Zespołów Caritas. Po nabożeństwie wolontariusze PZC przeszli do Zespołu Placówek Caritas, gdzie mogli zapoznać się ze specyfiką działań pomocowych świadczonych w placówkach w Proszowicach.

czytaj całość ...Spotkanie Parafialnych Zespołów Caritas w Proszowicach

Blisko 300 wolontariuszy na spotkaniu Szkolnych Kół Caritas

Dnia 20 maja, w Jubileuszowym Roku Miłosierdzia, odbyło się spotkanie Szkolnych Kół Caritas Diecezji Kieleckiej, w którym uczestniczyło prawie 300 osób. Uroczystość rozpoczęła się Mszą świętą pod przewodnictwem biskupa kieleckiego Jana Piotrowskiego.

czytaj całość ...Blisko 300 wolontariuszy na spotkaniu Szkolnych Kół Caritas

Dzieci ze Świetlicy w Cudzynowicach na wycieczce w Krajnie

Wychowankowie Świetlicy Socjoterapeutycznej Caritas z Cudzynowic wraz z wychowawcami w dniu 7 maja 2016 roku wybrali się na wycieczkę po najciekawszych zakątkach województwa świętokrzyskiego. Wychowankowie odwiedzili Muzeum Minerałów i Skamieniałości mieszczące się w Świętej Katarzynie oraz Park Rozrywki i Miniatur Sabat – Krajno.

czytaj całość ...Dzieci ze Świetlicy w Cudzynowicach na wycieczce w Krajnie

Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka „Bądźmy razem”

Serdecznie zapraszamy na Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka „Bądźmy razem”, który odbędzie się w niedzielę 29 maja 2016 r. w godz. 14.00-18.00 w Parku Miejskim w Kielcach. Imprezę poprzedzi Msza Święta w Bazylice Katedralnej o godz. 12.30 i Marsz dla Życia i Rodziny.

czytaj całość ...Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka „Bądźmy razem”

Spotkanie Szkolnych Kół Caritas

Serdecznie zapraszamy na Spotkanie Szkolnych Kół Caritas w Jubileuszowym Roku Miłosierdzia, które odbędzie się w Kielcach w dniu 20 maja 2016 r. Spotkaniu przewodniczył będzie Biskup Kielecki Jan Piotrowski, a swój udział potwierdził Świętokrzyski Kurator Oświaty Kazimierz Mądzik.

czytaj całość ...Spotkanie Szkolnych Kół Caritas

Strona 1 z 63

• biedronka.jpg
  • zielen.jpg

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Gościmy:

Odwiedza nas 120 gości oraz 0 użytkowników.

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com