Dzisiaj jest: 24 Maj 2015    |    Imieniny obchodzą: Joanna, Zuzanna, Milena

Hospicjum w Kielcach

Zakończyliśmy I etap budowy Stacjonarnego Hospicjum im. bł. Matki Teresy z Kalkuty w Kielcach. Hospicjum znajduje się przy parafii Miłosierdzia Bożego na kieleckim Czarnowie.

Caritas Diecezji Kieleckiej w 2014 i 2015 roku realizuje projekt termomodernizacji z instalacją solarów.

KONKURS PLASTYCZNY

Program edukacji ekologicznej w zakresie oszczędzania wody i energii realizowany przez Caritas Diecezji Kieleckiej we współpracy z WFOŚiGW w Kielcach

Zakład Aktywności Zawodowej w Kielcach, przy ulicy Wesołej 52A został założony w 2013 r.

Program "SKRZYDŁA"

Program „Skrzydła” polegający na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

„Okno Życia” to miejsce, gdzie każda matka może anonimowo zostawić nowo narodzone dziecko.

III Małopolski Festiwal Osób Niepełnosprawnych

Dnia 14 maja 2015 roku w Centrum Kultury i Wypoczynku w Proszowicach odbył się III Małopolski Festiwal Osób Niepełnosprawnych ,,Żeby się ludzie kochali". W tym roku w konkursie wykorzystaliśmy repertuar z lat 50-tych minionego stulecia. Mogliśmy usłyszeć utwory znanych artystów: Zbigniewa Kurtycza, Marii Koterbskiej, Sławy Przybylskiej.

czytaj całość ...III Małopolski Festiwal Osób Niepełnosprawnych

Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka „Bądźmy razem”

Serdecznie zapraszamy na Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka „Bądźmy razem”, który odbędzie się dnia 31 maja 2015 r. w godz. 14.00-18.00 w Parku Miejskim w Kielcach. Imprezę poprzedzi Msza Święta w Bazylice Katedralnej o godz. 12.30 i Marsz dla Życia i Rodziny.

czytaj całość ...Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka „Bądźmy razem”

Pomoc dla Kuby Stęplewskiego

Wychodząc naprzeciw trudnej sytuacji rodziny państwa Stęplewskich z gminy Łopuszno,  zwracamy się o wsparcie finansowe na leczenie, rehabilitację i dojazdy na rehabilitację dla ich 3-letniego syna – Kuby.

czytaj całość ...Pomoc dla Kuby Stęplewskiego

Apel o pomoc dla Nepalu!

Biskup Kielecki Jan Piotrowski odpowiadając na apel Papieża Franciszka oraz Caritas Polska prosi o modlitwę i wsparcie. W niedzielę 10 maja br. we wszystkich kościołach Diecezji Kieleckiej będzie prowadzona zbiórka do puszek przeznaczona na pomoc cierpiącym w Nepalu.

czytaj całość ...Apel o pomoc dla Nepalu

Strona 1 z 50

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Gościmy:

Odwiedza nas 9 gości oraz 0 użytkowników.

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com