Dzisiaj jest: 5 Sierpień 2015    |    Imieniny obchodzą: Oswald, Emil, Maria

Hospicjum w Kielcach

Zakończyliśmy I etap budowy Stacjonarnego Hospicjum im. bł. Matki Teresy z Kalkuty w Kielcach. Hospicjum znajduje się przy parafii Miłosierdzia Bożego na kieleckim Czarnowie.

Caritas Diecezji Kieleckiej w 2014 i 2015 roku realizuje projekt termomodernizacji z instalacją solarów.

KONKURS PLASTYCZNY

Program edukacji ekologicznej w zakresie oszczędzania wody i energii realizowany przez Caritas Diecezji Kieleckiej we współpracy z WFOŚiGW w Kielcach

Zakład Aktywności Zawodowej w Kielcach, przy ulicy Wesołej 52A został założony w 2013 r.

Program "SKRZYDŁA"

Program „Skrzydła” polegający na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

„Okno Życia” to miejsce, gdzie każda matka może anonimowo zostawić nowo narodzone dziecko.

Spotkanie dla opiekunów osób z zespołami otępiennymi

Zapraszamy na spotkanie dla opiekunów osób z zespołami otępiennymi, dnia 11 sierpnia o godzinie 15.30 w Środowiskowym Domu Samopomocy przy ul. Urzędniczej 16a w Kielcach.

czytaj całość ...Spotkanie dla opiekunów osób z zespołami otępiennymi

Projekt wsparcia dla osób bezrobotnych z Kielc

CARITAS DIECEZJI KIELECKIEJ wraz z Miejskim Ośrodkiem Pomocy Rodzinie w Kielcach oraz Miejskim Urzędem Pracy w Kielcach zaprasza osoby bezrobotne zarejestrowane w MUP, jednocześnie korzystające z pomocy MOPR, zamieszkałe na terenie miasta Kielce do udziału w projekcie.

czytaj całość ...Projekt wsparcia dla osób bezrobotnych z Kielc

Pokonać bariery - projekt dla osób niepełnosprawnych

CARITAS DIECEZJI KIELECKIEJ zaprasza osoby niepełnosprawne niezatrudnione, nieuczestniczące w WTZ, niepracujące w ZAZ, zamieszkałe na terenie 7 powiatów woj. świętokrzyskiego (kieleckiego grodzkiego, kieleckiego ziemskiego, buskiego, jędrzejowskiego, staszowskiego, włoszczowskiego, skarżyskiego) do udziału w projekcie ...

czytaj całość ...Pokonać bariery - projekt dla osób niepełnosprawnych

Wakacje z atlasem i plecakiem w Proszowicach

Zespół Placówek Caritas w Proszowicach kolejny rok jest organizatorem dwóch 14-to dniowych turnusów wakacyjnego wypoczynku dla łącznej liczby 100 dzieci w wieku od 7 do 14 lat z naszego regionu.

czytaj całość ...Wakacje z atlasem i plecakiem w Proszowicach

Strona 1 z 55

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Gościmy:

Odwiedza nas 20 gości oraz 0 użytkowników.

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com