Dzisiaj jest: 7 Lipiec 2015    |    Imieniny obchodzą: Cyryl, Metody, Estera

Hospicjum w Kielcach

Zakończyliśmy I etap budowy Stacjonarnego Hospicjum im. bł. Matki Teresy z Kalkuty w Kielcach. Hospicjum znajduje się przy parafii Miłosierdzia Bożego na kieleckim Czarnowie.

Caritas Diecezji Kieleckiej w 2014 i 2015 roku realizuje projekt termomodernizacji z instalacją solarów.

KONKURS PLASTYCZNY

Program edukacji ekologicznej w zakresie oszczędzania wody i energii realizowany przez Caritas Diecezji Kieleckiej we współpracy z WFOŚiGW w Kielcach

Zakład Aktywności Zawodowej w Kielcach, przy ulicy Wesołej 52A został założony w 2013 r.

Program "SKRZYDŁA"

Program „Skrzydła” polegający na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

„Okno Życia” to miejsce, gdzie każda matka może anonimowo zostawić nowo narodzone dziecko.

Wakacje z Caritas.

Okres wakacji nieodłącznie wiąże się z wypoczynkiem w formie koloni lub półkoloni. Caritas Diecezji Kieleckiej jak co roku przygotowała Wakacyjną Akcję Caritas. Jest ona skierowana do dzieci i młodzieży z rodzin, których rodzin nie stać na wypoczynek letni.

czytaj całość ...Wakacje z Caritas

Podopieczni z Rudek w pielgrzymce na Święty Krzyż

W dniu 23 czerwca br. podopieczni  oraz pracownicy Domu Pomocy Społecznej Caritas w Rudkach odbyli pielgrzymkę  do Sanktuarium Relikwii Drzewa Krzyża Świętego. To najstarsze polskie sanktuarium jest duchową stolicą regionu i już od tysiąca lat przyciąga pielgrzymów nie tylko z województwa świętokrzyskiego, ale też z całej Polski.

czytaj całość ...Podopieczni z Rudek w pielgrzymce na Święty Krzyż

Zapisy do Niepublicznego Przedszkola Caritas w Kajetanowie

Niepubliczne Przedszkole Caritas w Kajetanowie prowadzi zapisy na rok szkolny 2015/16. Placówka przeznaczona jest dla dzieci w wieku 2,5 - 5 lat. Zajęcia edukacyjne prowadzone są przez wykwalifikowaną kadrę pedagogiczną w oparciu o podstawę programową zgodnie z wytycznymi Ministerstwa Edukacji Narodowej.

czytaj całość ...Zapisy do Niepublicznego Przedszkola Caritas w Kajetanowie

Podsumowano kampanię Pola Nadziei 2014/15

Dnia 18 czerwca br. w Domu Środowisk Twórczych w Kielcach odbyła się gala wieńcząca V edycję kampanii Pola Nadziei 2014/15 organizowanej przez Caritas Diecezji Kieleckiej. Kampania, której symbolem jest kwitnący żonkil, ma na celu uwrażliwienie społeczeństwa na potrzebę troski o ludzi chorych terminalnie i zbieranie środków na działalność Hospicjum im. Bł. Matki Teresy z Kalkuty w Kielcach.

czytaj całość ...Podsumowano kampanię Pola Nadziei 2014/15

Strona 1 z 53

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Gościmy:

Odwiedza nas 15 gości oraz 0 użytkowników.

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com