Dziś: 29 Czerwiec 2017    |    Imieniny: Benita, Piotr, Paweł

Jubileusz Warsztatów Terapii Zajęciowej w Ostrowie

W dniu 22 czerwca 2017  odbyła się jubileuszowa uroczystość  10- lecia powstania Warsztatów Terapii Zajęciowej w Ostrowie z filią w Kossowie prowadzonych przez Caritas Kielecką . Na jubileuszu obecni byli założyciele WTZ: Dyrektor Caritas Diecezji Kieleckiej ks. Stanisław Słowik, Pan Józef Siwek – ówczesny Wójt Gminy Krasocin ...

czytaj całość ...Jubileusz Warsztatów Terapii Zajęciowej w Ostrowie

Festyn rodzinny ŚDS w Sędziszowie

W dniu 21.06.2017 r. w Środowiskowym Domu Samopomocy Caritas w Sędziszowie został zorganizowany Festyn "Dla Rodziny". Do Ośrodka zaprosiliśmy rodziny naszych podopiecznych, przyjaciół oraz osoby wspierające nasz ŚDS.

czytaj całość ...Festyn rodzinny ŚDS w Sędziszowie

Wystawa prac podopiecznych Caritas w Urzędzie Wojewódzkim

Dnia 19 czerwca 2017 r. w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzkim w Kielcach odbyła się wystawa prac plastycznych i rękodzieła artystycznego wykonanych m.in. przez niepełnosprawnych podopiecznych Caritas Diecezji Kieleckiej oraz Polskiego Związku Głuchych Oddział w Kielcach.

czytaj całość ...Wystawa prac podopiecznych Caritas w Urzędzie Wojewódzkim

Wolontariusze z Kielc pomagali w puckim Hospicjum

W dniach 14-18 czerwca 2017 roku pierwsza grupa wolontariuszy projektu „Miłosierni do końca” wzięła udział w wyjeździe do wybranej placówki hospicyjnej, aby zaangażować się w działania na rzecz podopiecznych i zdobywać doświadczenia w planowaniu działań pomocowych. Uczennice V LO im. ks. Piotra Ściegiennego w Kielcach wraz opiekunką Agnieszką Dziarmagą przez pięć dni aktywnie angażowały się w Hospicjum im. Św. Ojca Pio w Pucku.

czytaj całość ...Wolontariusze z Kielc pomagali w puckim Hospicjum

Pielęgniarka Caritas nagrodzona podczas obchodów Roku św. Brata Alberta

W parafii św. Brata Alberta w Busku-Zdroju dnia 17 czerwca br. odbyły się diecezjalne obchody Roku Brata Alberta pod hasłem: „Odkryjmy w potrzebującym Chrystusa”. Przybyłych na uroczystość przywitał proboszcz parafii ks. prałat Marek Podyma. Przypomniał on historię powstania parafii i przybliżył symbolikę wystroju świątyni.

czytaj całość ...Pielęgniarka Caritas nagrodzona podczas ochodów Roku św. Brata Alberta

Page 1 of 93

WTZ - PIASEK WIELKI

Placówka pobytu dziennego przeznaczona dla osób niepełnosprawnych ze wskazaniem do terapii zajęciowej.

WOLONTARIAT

Zapraszamy na nową stronę Diecezjalnego Centrum Wolontariatu w Kielcach.

POMOC ŻYWNOŚCIOWA

Caritas Polska po raz kolejny jako jedna z czterech organizacji pozarządowych będzie realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

PROGRAM "SKRZYDŁA"

Program polegajacy na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Program wsparcia żywienia dzieci

Gościmy: