Dziś: 11 Grudzień 2016    |    Imieniny: Waldemar, Damazy

Radio Kielce w dobroczynnej akcji na rzecz Hospicjum

Z inicjatywy Radia Kielce tegoroczna akcja  „Choinka pod choinkę” służyć będzie zbiórce środków na zakup specjalistycznego samochodu do przewożenia chorych dla Hospicjum im. św. Matki Teresy z Kalkuty w Kielcach.

czytaj całość ...Radio Kielce w dobroczynnej akcji na rzecz Hospicjum

Zapraszamy do udziału w zbiórce żywności

Caritas Diecezji Kieleckiej zaprasza do udziału w przedświątecznej zbiórce żywności  „Tak, Pomagam”. Zbiórka odbędzie się w dniach 9-10 grudnia 2016 roku (w piątek w godz. 14-20, w sobotę w godz. 9-19) w ponad 80-ciu sklepach sieci Biedronka, PSS Społem, Lewiatan, Delikatesy Centrum,  Tesco, Carrefour, Paleo, Wafelek, Intermarche.

czytaj całość ...Zapraszamy do udziału zbiórce żywności

Św. Mikołaj odwiedził Schronisko dla Kobiet

Dnia 6 grudnia św. Mikołaj wraz z Aniołkami odwiedził dzieci przebywające w  Schronisku dla Kobiet oraz mieszkaniach wspieranych w Kielcach . Najbardziej oczekiwany tego dnia został powitany przez dzieci kolędą zaśpiewaną razem z mamami i pracownikami placówki. Dzieci, aby otrzymać upominek od Świętego śpiewały piosenki albo recytowały wierszyki.

czytaj całość ...Św. Mikołaj odwiedził Schronisko dla Kobiet

Rusza Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom

Caritas Diecezji Kieleckiej po raz 23 prowadzi Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom. Przygotowano 78 tys. świec, które na początku Adwentu rozprowadzone zostały do wszystkich parafii w diecezji. Świece można również nabyć w Biurze Caritas przy pl. Najświętszej Maryi Panny 1 w Kielcach.

czytaj całość ...Rusza Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom

Bp Piotrowski poświęcił nową placówkę Caritas

Dnia 29 listopada br. Biskup Jan Piotrowski poświęcił Dzienny Dom Opieki Medycznej w Kielcach. Nowa placówka powstała w strukturach Caritas Diecezji Kieleckiej i jest przeznaczona dla osób po przebytej hospitalizacji, których stan zdrowia wymaga rekonwalescencji.

czytaj całość ...Bp Piotrowski poświęcił nową placówkę Caritas

Page 1 of 76

DDOM

Dzienny Dom Opieki Medycznej Caritas w Kielcach.

WOLONTARIAT

Zapraszamy na nową stronę Diecezjalnego Centrum Wolontariatu w Kielcach.

POMOC ŻYWNOŚCIOWA

Caritas Polska po raz kolejny jako jedna z czterech organizacji pozarządowych będzie realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

PROGRAM "SKRZYDŁA"

Program polegajacy na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Program wsparcia żywienia dzieci

Gościmy: