Dziś: 30 Maj 2017    |    Imieniny: Joanna, Feliks, Ferdynand

W Piotrkowicach odbył się zjazd Szkolnych Kół Caritas

W dniu 23 maja 2017 r. w Piotrkowicach k. Chmielnika odbył się zjazd Szkolnych Kół Caritas z diecezji kieleckiej. Ponad 250 młodych wolontariuszy wraz z opiekunami przybyło do Sanktuarium Matki Bożej Loretańskiej. Zgromadzonych przywitał ks. Krzysztof Banasik - zastępca dyrektora Caritas, następnie słowa uznania dla działań SKC wypowiedzieli Burmistrz Miasta i Gminy Chmielnik Paweł Wójcik, poseł Bogdan Latosiński ...

czytaj całość ...W Piotrkowicach odbył się zjazd Szkolnych Kół Caritas

Majowe spotkanie w Domu dla Niepełnosprawnych w Piekoszowie

Majowe spotkanie osób z niepełnosprawnością związanych z Domem w Piekoszowie w dniu 21 maja 2017 r. rozpoczęło się od walnego zebrania członków Katolickiego Stowarzyszenia Osób Niepełnosprawnych  ich Rodzin i Przyjaciół „NASZ DOM”.

czytaj całość ...Majowe spotkanie w Domu dla Niepełnosprawnych w Piekoszowie

Dzień Rodziny w Świetlicy w Proszowicach

Obchodzony 15 maja Międzynarodowy Dzień Rodziny to dzień niezwykły, w którym życzenia płyną do najbliższych sercom osób. W tym szczególnym dniu dzieci z naszej Świetlicy chciały podziękować zapracowanym Rodzicom za to, że pomimo zmęczenia mają dla nich czas, że wybaczają złe zachowanie i gorsze oceny w szkole, że pocieszają je, kiedy jest smutno i źle, że dają dużo miłości i można na nich zawsze liczyć.

czytaj całość ...Dzień Rodziny w Świetlicy w Proszowicach

Zakończył się projekt termomodernizacji budynków Caritas

Caritas Diecezji Kieleckiej od października 2014 r. do końca kwietnia 2017 r.  realizowała projekt  „Termomodernizacja obiektów Caritas Diecezji Kieleckiej wraz z budową instalacji solarnych".  Zgodnie z harmonogramem do 30 kwietnia br. wykonane zostały zaplanowane prace w następujących budynkach: Ognisko Wychowawcze w Jędrzejowie, Rodzinny Dom Pomocy w Komorowie, ...

czytaj całość ...Zakończył się projekt termomodernizacji budynków Caritas

Apel o pomoc w budowie domu ubogiej rodzinie z Komorowa

Zwracamy się z prośbą o pomoc rodzinie Ścióg z Rataj Słupskich w gminie Pacanów. Rodzina liczy trzy osoby w wieku 85, 48 i 52  lat (matka i dwóch synów). Są to ludzie schorowani i nieporadni,  utrzymują się jedynie ze świadczeń rentowych ZUS.

czytaj całość ...Apel o pomoc w budowie domu ubogiej rodzinie

Strona 1 z 90

WTZ - PIASEK WIELKI

Placówka pobytu dziennego przeznaczona dla osób niepełnosprawnych ze wskazaniem do terapii zajęciowej.

WOLONTARIAT

Zapraszamy na nową stronę Diecezjalnego Centrum Wolontariatu w Kielcach.

POMOC ŻYWNOŚCIOWA

Caritas Polska po raz kolejny jako jedna z czterech organizacji pozarządowych będzie realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

PROGRAM "SKRZYDŁA"

Program polegajacy na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Program wsparcia żywienia dzieci

Gościmy:

Odwiedza nas 23 gości oraz 0 użytkowników.

• zielen.jpg
  • cebule.JPG