Dziś: 20 Listopad 2017    |    Imieniny: Edyta, Edmund, Anatol

"Laur Wolontariatu"

Diecezjalne Centrum Wolontariatu przy Caritas Diecezji Kieleckiej i Regionalne Centrum Wolontariatu w partnerstwie z Wolontariatem przy Miejskim Ośrodku Pomocy Rodzinie w Kielcach ogłaszają XII edycję konkursu dla najaktywniejszych wolontariuszy – „Laur Wolontariatu”. Jak co oku konkurs jest organizowany w ramach obchodów Międzynarodowego Dnia Wolontariusza.

czytaj całość ..."Laur Wolontariatu"

Caritas na I Światowy Dzień Ubogich

Ojciec Święty Franciszek na zakończenie Roku Miłosierdzia zaproponował, jako jeden z owoców Jubileuszu, by Niedzielę przed Uroczystością Chrystusa Króla obchodzić jako Światowy Dzień Ubogich.

czytaj całość ...Caritas na I Światowy Dzień Ubogich

W Kazimierzy Wielkiej utworzono spółdzielnię socjalną

W Kazimierzy Wielkiej powstała pierwsza spółdzielnia socjalna. Została założona przez Gminę Kazimierza Wielka i Rzymskokatolicką Parafię w Gorzkowie. Spółdzielnia Socjalna „Kazimierskie smaki” otrzyma dotację ze środków unijnych w wysokości 110 000 zł. Spółdzielnia została utworzona w ramach działalności Świętokrzyskiego Ośrodka Wsparcia Ekonomii Społecznej.

czytaj całość ...W Kazimierzy Wielkiej utworzono spółdzielnię socjalną

Proszowice: kolejny dzień skupienia pracowników

W dniu 4 listopada 2017 r. w Zespole Placówek Caritas w Proszowicach odbył się dzień skupienia pracowników Caritas Diecezji Kieleckiej. Sobotnie skupienie obejmowało konferencje, adorację Najświętszego Sakramentu ora  Eucharystię. W spotkaniu uczestniczyli pracownicy placówek Caritas z Miechowa, Morawian, Świniar, Charsznicy, Piasku Wielkiego i Proszowic.

czytaj całość ...Proszowice: kolejny dzień skupienia pracowników

Dzień skupienia pracowników Caritas w Piekoszowie

Dn. 28 października 2017 r.  w Domu dla Niepełnosprawnych w Piekoszowie odbyło się spotkanie formacyjne pracowników Caritas.  Sobotnie skupienie obejmowało konferencje, adorację Najświętszego Sakramentu oraz wspólną Eucharystię.

czytaj całość ...Dzień skupienia pracowników Caritas w Piekoszowie

Strona 1 z 104

Gościmy:

Odwiedza nas 580 gości oraz 0 użytkowników.

• bank.JPG
  • cebule.JPG