Dziś: 13 Luty 2016    |    Imieniny: Katarzyna, Grzegorz, Julian

Stacjonarne Hospicjum im. bł. Matki Teresy z Kalkuty w Kielcach zapewnia specjalistyczną opiekę medyczną osobom chorym paliatywnie.

pomóżmy w odbudowie domu

Zwracamy się z prośbą o pomoc dla rodziny państwa Borowiec. W nocy 6 października 2015 r. w ich domu wybuchła butla z gazem, powodując pożar.

Centrum Interwencji Kryzysowej w Kielcach udziela cołodobowo bezpłatnej pomocy ludziom przeżywającym różnorodne kryzysy natury psychicznej i duchowej.

Program "SKRZYDŁA"

Program „Skrzydła” polegający na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Caritas Diecezji Kieleckiej podjął współpracę z Kieleckim Bankiem Żywności w realizacji Podprogramu 2015 w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

W Kielcach obchodzono Światowy Dzień Chorego

Diecezjalne obchody Światowego Dnia Chorego odbyły się 11 lutego 2016 r. w kościele św. Stanisława, biskupa i męczennika w Kielcach. Uczestniczyło w nich kilkuset chorych, starszych i niepełnosprawnych z kieleckich parafii oraz z różnych ośrodków wsparcia.

czytaj całość ...W Kielcach obchodzono Światowy Dzień Chorego

Zachęcamy do podjęcia Jałmużny Wielkopostnej!

Na początku Wielkiego Postu  Caritas Diecezji Kieleckiej zachęca do włączenia się w realizację kampanii społecznej Jałmużna Wielkopostna 2016, której celem jest zwrócenie uwagi na problemy ludzi chorych, cierpiących i starszych. Chcemy budzić w sumieniach obowiązek pomocy tej grupie potrzebujących.

czytaj całość ...Zachęcamy do podjęcia Jałmużny Wielkopostnej!

Zapraszamy na obchody Dnia Chorego w Kielcach.

Zapraszamy na diecezjalne obchody Światowego Dzień Chorego w Kielcach, które odbędą się 11 lutego w parafii św. Stanisława na Barwinku w Kielcach. O godz. 11.00 pod przewodnictwem biskupa Jana Piotrowskiego sprawowana będzie Msza Św. z udzieleniem sakramentu namaszczenia chorych.

czytaj całość ...Zapraszamy na obchody Dnia Chorego w Kielcach

Karnawałowe zabawy w Zespole Placówek Caritas w Proszowicach

Podopieczni Zespołu Placówek Caritas w Proszowicach radośnie przeżywali tegoroczny karnawał. Najpierw 2 lutego 2016 uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy w Proszowicach wzięli udział w zabawie karnawałowej zorganizowanej przez Stowarzyszenie Pomocy Socjalnej Gaudium et Spes w Ośrodku Kultury C.K. Norwida w Krakowie. Również dzieci ze Świetlicy Środowiskowej przy skocznej, tanecznej muzyce pożegnały tegoroczny karnawał.

czytaj całość ...Karnawałowe zabawy w Zespole Placówek Caritas w Proszowicach

Warsztaty dla uczestników Programu Pomocy Żywnościowej

Caritas Diecezji Kieleckiej zaprasza podopiecznych Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2016  na warsztaty organizowane w ramach działań towarzyszących.

czytaj całość ...Warsztaty dla uczestników Programu Pomocy Żywnościowej

Strona 1 z 58

• biedronka.jpg
  • zielen.jpg

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Gościmy:

Odwiedza nas 8 gości oraz 0 użytkowników.

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com