Dzisiaj jest: 2 Kwiecień 2015    |    Imieniny obchodzą: Maria, Franciszek, Urban

Hospicjum w Kielcach

Zakończyliśmy I etap budowy Stacjonarnego Hospicjum im. bł. Matki Teresy z Kalkuty w Kielcach. Hospicjum znajduje się przy parafii Miłosierdzia Bożego na kieleckim Czarnowie.

KONKURS PLASTYCZNY

Program edukacji ekologicznej w zakresie oszczędzania wody i energii realizowany przez Caritas Diecezji Kieleckiej we współpracy z Wojewódzkim Funduszem Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Kielcach.

Program "SKRZYDŁA"

Program „Skrzydła” polegający na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich w Caritas Kieleckiej funkcjonuje od września 2005 roku.

Przekaż 1% podatku na dzieła miłosierdzia Caritas

Caritas Diecezji Kieleckiej prosi o przekazanie 1 % podatku na dzieła miłosierdzia wspierające chorych, cierpiących, ubogich, bezdomnych, starszych rodziny i dzieci w trudnej sytuacji materialnej.

czytaj całość ...Przekaż 1% na dzieła miłosierdzia Caritas

Małopolski Konkurs Plastyczny o św. Janie Pawle II

Podopieczni Środowiskowego Domu Samopomocy Caritas w Proszowicach wzięli udział w Małopolskim Konkursie Plastycznym, który nawiązywał do 10 – tej rocznicy śmierci Papieża Jana Pawła II. Konkurs pod hasłem „Święty Jan Paweł II – Pielgrzym Świata" skierowany był do wszystkich uczestników Środowiskowych Domów Samopomocy na terenie Małopolski.

czytaj całość ...Małopolski Konkurs Plastyczny o św. Janie Pawle II

Dzień Świętości Życia - 6 rocznica otwarcia "OKNA ŻYCIA"

Caritas Diecezji Kieleckiej świętuje w tym dniu 6 rocznicę otwarcia "OKNA ŻYCIA". Poświęcenia w roku 2009 dokonał ksiądz biskup Kazimierz Gurda. „Okno Życia” uruchomione zostało w domu Sióstr Nazaretanek przy Placu Najświętszej Maryi Panny 1 w Kielcech.

czytaj całość ...Dzień Świętości Życia

Droga Krzyżowa Niepełnosprawnych

Dnia 22 marca br. w kościele  pw. św. Franciszka z Asyżu w Kielcach na wielkopostnej modlitwie spotkali się niepełnosprawni i ich opiekunowie, związani ze wspólnotą Domu dla Niepełnosprawnych w Piekoszowie.

czytaj całość ...Droga Krzyżowa Niepełnosprawnych

Strona 1 z 46

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Zakład Aktywności Zawodowej w Kielcach, przy ulicy Wesołej 52A został założony w 2013 r.

Gościmy:

Odwiedza nas 17 gości oraz 0 użytkowników.

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com