Dziś: 27 Czerwiec 2016    |    Imieniny: Cyryl, Maryla, Władysław

Stacjonarne Hospicjum im. bł. Matki Teresy z Kalkuty w Kielcach zapewnia specjalistyczną opiekę medyczną osobom chorym paliatywnie.

Trwa nabór do Niepublicznego Przedszkola Caritas w Kajetanowie.

Zapraszamy na nową stronę internetową Diecezjalnego Centrum Wolontariatu. Mamy nadzieje, że się Wam spodoba.

Program "SKRZYDŁA"

Program „Skrzydła” polegający na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Caritas Diecezji Kieleckiej podjął współpracę z Kieleckim Bankiem Żywności w realizacji Podprogramu 2015 w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

Podsumowaliśmy Pola Nadziei 2015/2016

Caritas Diecezji Kieleckiej w dniu 16 czerwca br. w Domu Środowisk Twórczych w Kielcach podsumowała tegoroczną edycję akcji Pola Nadziei.  W Gali wzięli udział m.in. Anna Gromska – dyrektor Wydziału Polityki Społecznej ŚUW, Kazimierz Mądzik  - Świętokrzyski Kurator Oświaty, Andrzej Michalski - Dyrektor Oddziału PFRON w Kielcach oraz Małgorzata Bereś – Piórkowska – Dyrektor Szkół ZDZ Kielce.

czytaj całość ...Podsumowaliśmy Pola Nadziei 2015/2016

Zaproszenie na Galę Pól Nadziei

Caritas Diecezji Kieleckiej serdecznie zaprasza Dyrekcje Szkół, Nauczycieli, Uczniów oraz wszystkich, którzy brali udział lub wspierali akcję Pola Nadziei na uroczystą Galę. Impreza odbędzie się 16 czerwca 2016 roku o godz. 14.00 w Domu Środowisk Twórczych - Pałac T. Zielińskiego, ul. Zamkowa 5 w Kielcach.

czytaj całość ...Zaproszenie na Galę Pól Nadziei

11 Festiwal "Święto Ogrodów" 2016 w Proszowicach

Dnia 5 czerwca odbył się już 11. Festiwal „Święto Ogrodów” w Zespole Placówek Caritas w Proszowicach. Najpierw miał miejsce piknik integracyjny dla osób niepełnosprawnych „Dmuchawce, latawce, wiatr…” Uczestnicy brali udział w grach zabawach integracyjnych z klanzą, zawodach sportowych, wspólnie śpiewali a także recytowali wiersze.

czytaj całość ...11 Festiwal "Święto Ogrodów" 2016 w Proszowicach

Rodzinna zabawa na festynie w Kielcach

W niedzielne popołudnie 29 maja 2016 roku w Parku Miejskim w Kielcach odbył się Wielki Festyn z okazji Dnia Dziecka zorganizowany przez Caritas Diecezji Kieleckiej oraz Fundację Vive Serce Dzieciom. Współorganizatorami imprezy byli Młodzieżowy Dom Kultury w Kielcach, Zakład Doskonalenia Zawodowego w Kielcach, Wojewódzka Komenda Policji w Kielcach oraz Duszpasterstwo Młodzieży Diecezji Kieleckiej. W imprezie wzięło udział łącznie ok  2,5 tys. osób.

czytaj całość ...Rodzinna zabawa na festynie w Kielcach

Majowe spotkanie w Piekoszowie

W niedzielę 29 maja 2016 r. w Domu dla Niepełnosprawnych Caritas w Piekoszowie odbyło się Walne Zebranie  Katolickiego Stowarzyszenia Osób Niepełnosprawnych, ich Rodzin i Przyjaciół „NASZ  DOM”. Stowarzyszenie ściśle współpracuje z placówką w Piekoszowie podejmując wiele ważnych inicjatyw na rzecz wspierania i integracji środowiska osób niepełnosprawnych.

czytaj całość ...Majowe spotkanie w Piekoszowie

Strona 1 z 65

• zielen.jpg
  • biedronka.jpg

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Gościmy:

Odwiedza nas 17 gości oraz 0 użytkowników.

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com