Dzisiaj jest: 2 Wrzesień 2015    |    Imieniny obchodzą: Iza, Stefan, Julian

Program „Skrzydła” polegający na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Caritas Diecezji Kieleckiej w 2014 i 2015 roku realizuje projekt termomodernizacji z instalacją solarów.

POMOC DLA KUBUSIA !

Gorąco apelujemy o pomoc finansową dla trzyletniego Kubusia Stęplewskiego. Kubuś walczy z nowotworem IV stopnia Medulloblastoma.

Zakład Aktywności Zawodowej w Kielcach, przy ulicy Wesołej 52A został założony w 2013 r.

Program "SKRZYDŁA"

„Okno Życia” to miejsce, gdzie każda matka może anonimowo zostawić nowo narodzone dziecko.

Ponad 400 wyprawek szkolnych w "Tornistrze Pełnym Uśmiechów"

Caritas Diecezji Kieleckiej przed rozpoczęciem nowego roku szkolnego przeprowadziła akcję „Tornister Pełen Uśmiechów”. Przygotowano ponad 400 plecaków wypełnionych artykułami szkolnymi, które trafiły do dzieci z rodzin znajdujących się w trudnej sytuacji materialnej, szczególnie wielodzietnych.

czytaj całość ...Ponad 400 wyprawek szkolnych w "Tornistrze Pełnym Uśmiechów"

Podsumowanie Wakacyjnej Akcji Caritas Diecezji Kieleckiej

Blisko 600 dzieci z rodzin ubogich skorzystało z bezpłatnych koloni organizowanych przez Caritas Diecezji Kieleckiej w lipcu i sierpniu 2015. Turnusy odbywały się w Wisełce koło Międzyzdrojów, Karpaczu i Kaczynie. Całość podejmowanych działań wychowawczych precyzował autorski program kolonijny „Wy-GRAJ-my życie” opracowany przez doświadczonych pedagogów i wolontariuszy Caritas.

czytaj całość ...Podsumowanie Wakacyjnej Akcji Caritas Diecezji Kieleckiej

Podopieczni z Rudek w Fabryce Porcelany

W dniu 21 sierpnia 2015 r. podopieczni oraz pracownicy Domu Pomocy Społecznej Caritas w Rudkach w ramach projektu pn. „Droga do samodzielności" odbyli wycieczkę do Fabryki Porcelany AS w Ćmielowie. Sercem fabryki jest marmurowa sala – sklep firmowy. Zaprezentowane zostały tu wszystkie porcelanowe wyroby produkowane w fabryce.

czytaj całość ...Podopieczni z Rudek w Fabryce Porcelany

Warsztaty animacji filmowej w Zespole Placówek w Proszowicach

W dniach 19-20 sierpnia uczestnicy projektu „Razem i twórczo” mieli okazję stać się filmowcami. Warsztaty prowadziła pani Magdalena Bryll, absolwentka Łódzkiej Szkoły Filmowej, wraz ze swoimi koleżankami z branży, animatorkami Mają Minic i Agnieszką Konarską. Panie przyjechały do nas w Warszawy, aby pomóc zgłębić tajniki powstawania filmu.

czytaj całość ...Warsztaty animacji filmowej w Zespole Placówek Caritas w Proszowicach

Strona 1 z 57

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Gościmy:

Odwiedza nas 19 gości oraz 0 użytkowników.

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com