Dzisiaj jest: 29 Styczeń 2015    |    Imieniny obchodzą: Franciszek, Zdzisław, Zenon

Hospicjum w Kielcach

Zakończyliśmy I etap budowy Stacjonarnego Hospicjum im. bł. Matki Teresy z Kalkuty w Kielcach. Hospicjum znajduje się przy parafii Miłosierdzia Bożego na kieleckim Czarnowie.

SCHRONISKO W KIDOWIE

Caritas Diecezji Kieleckiej prowadzi w Kidowie, gm. Pilica SCHRONISKO im. św. Jana Pawła II. Przyjmujemy na pobyt całodobowy osoby starsze i niepełnosprawne.

Program "SKRZYDŁA"

Program „Skrzydła” polegający na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich w Caritas Kieleckiej funkcjonuje od września 2005 roku.

Podopieczni z Proszowic nagrodzeni na konkursie kolęd.

W dniu 22 stycznia 2015 r. odbył się III Festiwal Kolęd i Pastorałek Środowiskowych Domów Samopomocy Województwa Małopolskiego.Wkonkursie, który miał miejsce w Centrum Kultury i Sportu w Miechowie, brało udział osiemnaście placówek.

czytaj całość ...Podopieczni z Proszowic nagrodzeni na konkursie kolęd

Bp Jan Piotrowski odwiedził Dom dla Niepełnosprawnych w Piekoszowie

We wtorek, 20 stycznia 2015 r. Biskup Kielecki Jan Piotrowski odwiedził Dom dla Niepełnosprawnych w Piekoszowie, gdzie sprawował Najświętszą Eucharystię w intencji chorych, niepełnosprawnych, starszych oraz pracowników Domu.

czytaj całość ...Bp Jan Piotrowski odwiedził Dom dla Niepełnosprawnych w Piekoszowie

Kurs wychowawcy wypoczynku

Caritas Diecezji Kieleckiej kolejny raz organizuje „Kurs wychowawcy wypoczynku”. Jego ukończenie uprawnia do bycia opiekunem podczas kolonii, obozów, zimowisk itp. Kurs odbędzie się w dniach 7, 14, 21, 28 marca w godzinach 8.00-15.00 w VI Liceum Ogólnokształcącym im. Juliusza Słowackiego w Kielcach na ul. Gagarina 5.

czytaj całość ...Kurs wychowawcy wypoczynku

Zaproszenie na koncert charytatywny

Serdecznie zapraszamy na II koncert charytatywny z cyklu „Talenty, które poruszają serca… Razem możemy pomóc”. Koncert odbędzie się25 stycznia 2015 roku o godz. 11 w Zespole Szkół Katolickich Diecezji Kieleckiej przy ulicy św. Stanisława Kostki 17 w Kielcach. Organizatorem koncertu jest Zespół Szkól Katolickich Diecezji Kieleckiej im. św. Stanisława Kostki w Kielcach.

czytaj całość ...Zaproszenie na koncert

Strona 1 z 40

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Gościmy:

Odwiedza nas 37 gości oraz 0 użytkowników.

Joomla templates www.joomlashine.com