Dziś: 18 Grudzień 2017    |    Imieniny: Laura, Bogusław, Gracjan

24. Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom

Świeca Caritas na przestrzeni lat stała się jednym z najważniejszych i najbardziej rozpoznawanych symboli Wigilii w Polsce. Płomień każdej wigilijnej świecy daje szansę na lepszą przyszłość dzieciom z ubogich rodzin, którymi opiekuje się diecezjalna Caritas. Każdego roku, na milionach stołów wigilijnych płoną świece Wigilijnego Dzieła Pomocy Dzieciom.

czytaj całość ...24. Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom

Ogólnopolska Zbiórka Żywności  Tak. Pomagam!

Caritas Diecezji Kieleckiej organizuje przedświąteczną zbiórkę żywności, która odbędzie się w dniach 8-9 grudnia 2017 roku (w piątek w godz. 14-20, w sobotę w godz. 9-19) w ponad 70-ciu sklepach sieci Biedronka, PSS Społem, Lewiatan, Delikatesy Centrum, Wafelek, Paleo, Euro Market, Top Market, Sklepy Euro, Tesco i Lidl.

czytaj całość ...Ogólnopolska Zbiórka Żywności Tak. Pomagam!

Gala Wolontariatu z nagrodami dla naszych wolontariuszy

Międzynarodowy Dzień Wolontariusza w Kielcach świętowano z rozmachem. Dnia 5 grudnia 2017 roku w Best Western Grand Hotel odbyła się XII Świętokrzyska Gala Wolontariatu zorganizowana przez Diecezjalne Centrum Wolontariatu przy Caritas Diecezji Kieleckiej, Regionalne Centrum Wolontariatu w Kielcach i Wolontariat przy Miejskim Ośrodku Pomocy Rodzinie w Kielcach.

czytaj całość ...Gala Wolontariatu z nagrodami dla naszych wolontariuszy

Spotkania z dietetykiem w Świetlicy "U Józefa"

W Świetlicy Środowiskowej Caritas „U Józefa” w Kielcach od września ponownie ruszył projekt „Żółty talerz”. To dzięki niemu nasi podopieczni mogą codzienne zjeść smaczny, zdrowy i ciepły posiłek. Ponadto organizujemy różne inicjatywy promujące pozytywne nawyki żywieniowe. Jedną z nich są spotkania z dietetykiem, panią Moniką Więckowską, która jako wolontariusz przychodzi do naszej świetlicy.

czytaj całość ...Spotkania z dietetykiem w Świetlicy „U Józefa”

Wokaliści z Domu Pomocy Społecznej w Rudkach na dużej scenie

Dnia 30.11.2017 r. grupa podopiecznych Domu Pomocy Społecznej Caritas w Rudkach (gm. Szydłów) pod  nazwą "Słowiki Terapia Dance” wzięła udział w II Edycji Przeglądu Twórczości Osób Niepełnosprawnych  zorganizowanym przez PEFRON Oddział w Kielcach. Nasza uzdolniona wokalistka, pani Małgosia, oczarowała widownię swoim pięknym głosem w piosence Lady Pank „Zawsze tam gdzie Ty”.

czytaj całość ...Wokaliści z Domu Pomocy Społecznej w Rudkach na dużej scenie

Strona 1 z 106

Gościmy:

Odwiedza nas 84 gości oraz 0 użytkowników.

• cebule.JPG
  • bank.JPG