Dziś: 9 Kwiecień 2020    |    Imieniny: Maria, Marceli, Dymitr

error

[sigplus] Critical error: Image gallery folder galeria/OPŁATEK_SKRZYDŁA2016 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the administration back-end.

Spotkanie opłatkowe podopiecznych Programu „Skrzydła”

W nastroju płynącym z Tajemnicy Bożego Narodzenia w dniu 09.01.2016 r. podopieczni Programu „Skrzydła” Caritas Diecezji Kieleckiej oraz opiekunowie i darczyńcy zgromadzili się na tradycyjnym spotkaniu opłatkowym.

Spotkanie rozpoczęło się Eucharystią sprawowaną w intencji darczyńców w Kościele Świętej Trójcy  w Kielcach. Celebrujący liturgię, dyrektor Caritas ks. Stanisław Słowik oraz zastępca dyrektora ks. Krzysztof Banasik wyrazili wdzięczność wszystkim, którzy wspierają młodzież poprzez fundowane stypendia. Następnie uczestnicy spotkali się przy świątecznym stole w Centrum Integracji Społecznej Caritas, by śpiewać kolędy, łamać się opłatkiem i dzielić świadectwem dobroci. Spotkanie ubogacił  występ zespołu  alumnów „Kerygmat”, który poprowadził  wspólne kolędowanie. Wszyscy na zakończenie zostali obdarowani świątecznymi upominkami.

Programem „Skrzydła” Caritas Diecezji Kieleckiej obejmuje obecnie grupę 100 uczniów. Otrzymują oni każdego miesiąca wparcie w wysokości 150 zł. Pieniądze przeznaczone są na wydatki związane z edukacją i rozwojem zainteresowań. Wśród darczyńców „Skrzydeł” są osoby indywidualne, grupy modlitewne oraz firmy.

{gallery}galeria/OPŁATEK_SKRZYDŁA2016{/gallery}