Dziś: 23 Wrzesień 2017    |    Imieniny: Tekla, Bogusław

Zapisy na kurs wolontariatu opiekuńczego w Hospicjum

Serdecznie zapraszamy kandydatów do wolontariatu hospicyjnego do udziału w kursie na Wolontariusza Opiekuńczego w Hospicjum im. św. Matki Teresy z Kalkuty w Kielcach. Kurs składa się z części teoretycznej i praktycznej, w której zapoznajemy ze specyfiką pracy naszej placówki i wskazujemy różnorodny obszar działań, jakie kryją się pod określeniem opieki wolonatryjnej. Chcę – lubię – pomagam to hasła, jakie widnieją na drzwiach salki dla naszych Wolontariuszy. Wiek nie jest więc barierą, ani ograniczeniem, gdy chcemy czynić dobro. Jeśli i Ty pragniesz do nas dołączyć napisz: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. lub zadzwoń/wyślij sms pod nr: 532 757 749.

WTZ - PIASEK WIELKI

Placówka pobytu dziennego przeznaczona dla osób niepełnosprawnych ze wskazaniem do terapii zajęciowej.

WOLONTARIAT

Zapraszamy na nową stronę Diecezjalnego Centrum Wolontariatu w Kielcach.

POMOC ŻYWNOŚCIOWA

Caritas Polska po raz kolejny jako jedna z czterech organizacji pozarządowych będzie realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

PROGRAM "SKRZYDŁA"

Program polegajacy na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Program wsparcia żywienia dzieci

Gościmy:

Odwiedza nas 18 gości oraz 0 użytkowników.

• biedronka.jpg
  • zielen.jpg