Dziś: 23 Wrzesień 2017    |    Imieniny: Tekla, Bogusław

Tornistry Pełne Uśmiechów rozdane!

Zakończyliśmy tegoroczną edycję ogólnopolskiej akcji „Tornister Pełen Uśmiechów”. Zakup wyprawki szkolnej dla rodzin ubogich jest dużym wydatkiem, któremu samodzielnie nie są w stanie podołać. Konieczne jest więc wsparcie dzieci, by mogły z uśmiechem, bez kompleksów pójść do szkoły. Przez Punkt Pomocy Doraźnej przekazaliśmy 140 plecaków wypełnionych przyborami szkolnymi, które jeszcze przed rozpoczęciem nowego roku szkolnego trafiły do dzieci z rodzin znajdujących się w trudnej sytuacji materialnej. Dzięki Caritas Polska kolejne 70 tornistrów z przyborami otrzymały dzieci wypoczywające na koloniach w Kaczynie (z Białorusi i z diecezji kieleckiej). W akcję włączyło się wiele parafii, które we własnym zakresie przygotowały tornistry z przyborami szkolnymi.  Na wyprawkę składają się plecak (tornister) oraz podstawowe artykuły szkolne: piórnik, zeszyty, długopisy, flamastry, kredki, bloki rysunkowe. W akcję włączyli się Wojewoda Świętokrzyski Agata Wojtaszek, pary nowożeńców, parafie oraz osoby indywidualne. Na zakup plecaków i artykułów szkolnych Caritas Kielecka przeznaczyła środki z akcji wielkanocnej (baranki wielkanocne).

WTZ - PIASEK WIELKI

Placówka pobytu dziennego przeznaczona dla osób niepełnosprawnych ze wskazaniem do terapii zajęciowej.

WOLONTARIAT

Zapraszamy na nową stronę Diecezjalnego Centrum Wolontariatu w Kielcach.

POMOC ŻYWNOŚCIOWA

Caritas Polska po raz kolejny jako jedna z czterech organizacji pozarządowych będzie realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

PROGRAM "SKRZYDŁA"

Program polegajacy na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Program wsparcia żywienia dzieci

Gościmy:

Odwiedza nas 14 gości oraz 0 użytkowników.

• cebule.JPG
  • zielen.jpg