Dziś: 19 Październik 2017    |    Imieniny: Piotra, Michała, Ziemowita

3 PKO Bieg Charytatywny - biegali, by  pomóc dzieciom

W sobotę 16 września br. na Stadionie Lekkoatletycznym w Kielcach odbył się 3 PKO Bieg Charytatywny. Impreza ta odbyła się równocześnie w dwunastu polskich miastach, w Kielcach po raz pierwszy. Bieg otworzył p. Jacek Piechota - dyrektor regionu bankowości detalicznej PKO Banku Polskiego w Krakowie. Uczestnicy biegali w pięcioosobowych sztafetach przez jedną godzinę. Imprezę prowadził znany lekkoatleta Marek Plawgo. Biegaczom dopingowali m.in. p. Andrzej Sygut - wiceprezydent Kielc oraz ks. Krzysztof Banasik- zastępca dyrektora Caritas Diecezji Kieleckiej. Mimo nienajlepszej pogody uczestnicy w dobrych humorach przebiegli łącznie 1054 okrążenia. Podkreślali, że warto było się trudzić ze względu na cel imprezy. Fundacja PKO postanowiła bowiem wesprzeć finansowo dożywianie dzieci w placówkach wsparcia dziennego prowadzonych przez Caritas Diecezji Kieleckiej.

Składamy serdeczne podziękowania organizatorom 3 PKO Biegu Charytatywnego, wszystkim uczestnikom i kibicom. Cieszymy się że mogliśmy uczestniczyć w tak pięknej inicjatywie, która promuje zdrowy styl życia i zarazem przyczynia się do pomocy dzieciom potrzebującym.

Relacja: http://www.echodnia.eu/swietokrzyskie/sport/biegi-i-rekreacja/a/w-kielcach-odbyl-sie-3-pko-bieg-charytatywny-najwazniejszy-byl-szczytny-cel,12492009/

WTZ - PIASEK WIELKI

Placówka pobytu dziennego przeznaczona dla osób niepełnosprawnych ze wskazaniem do terapii zajęciowej.

WOLONTARIAT

Zapraszamy na nową stronę Diecezjalnego Centrum Wolontariatu w Kielcach.

POMOC ŻYWNOŚCIOWA

Caritas Polska po raz kolejny jako jedna z czterech organizacji pozarządowych będzie realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

PROGRAM "SKRZYDŁA"

Program polegajacy na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Program wsparcia żywienia dzieci

Gościmy:

Odwiedza nas 13 gości oraz 0 użytkowników.

• zielen.jpg
  • cebule.JPG