Dziś: 18 Grudzień 2017    |    Imieniny: Laura, Bogusław, Gracjan

3 PKO Bieg Charytatywny - biegali, by  pomóc dzieciom

W sobotę 16 września br. na Stadionie Lekkoatletycznym w Kielcach odbył się 3 PKO Bieg Charytatywny. Impreza ta odbyła się równocześnie w dwunastu polskich miastach, w Kielcach po raz pierwszy. Bieg otworzył p. Jacek Piechota - dyrektor regionu bankowości detalicznej PKO Banku Polskiego w Krakowie. Uczestnicy biegali w pięcioosobowych sztafetach przez jedną godzinę. Imprezę prowadził znany lekkoatleta Marek Plawgo. Biegaczom dopingowali m.in. p. Andrzej Sygut - wiceprezydent Kielc oraz ks. Krzysztof Banasik- zastępca dyrektora Caritas Diecezji Kieleckiej. Mimo nienajlepszej pogody uczestnicy w dobrych humorach przebiegli łącznie 1054 okrążenia. Podkreślali, że warto było się trudzić ze względu na cel imprezy. Fundacja PKO postanowiła bowiem wesprzeć finansowo dożywianie dzieci w placówkach wsparcia dziennego prowadzonych przez Caritas Diecezji Kieleckiej.

Składamy serdeczne podziękowania organizatorom 3 PKO Biegu Charytatywnego, wszystkim uczestnikom i kibicom. Cieszymy się że mogliśmy uczestniczyć w tak pięknej inicjatywie, która promuje zdrowy styl życia i zarazem przyczynia się do pomocy dzieciom potrzebującym.

Relacja: http://www.echodnia.eu/swietokrzyskie/sport/biegi-i-rekreacja/a/w-kielcach-odbyl-sie-3-pko-bieg-charytatywny-najwazniejszy-byl-szczytny-cel,12492009/

Gościmy:

Odwiedza nas 39 gości oraz 0 użytkowników.

• bank.JPG
  • cebule.JPG