Dziś: 19 Październik 2017    |    Imieniny: Piotra, Michała, Ziemowita

Nasze przedszkolaki laureatami konkursu artystycznego w Oblekoniu

Wychowankowie Niepublicznego Punktu Przedszkolnego Caritas w Ratajach Słupskich dnia 1 października br. wzięli udział w IV Przeglądzie Twórczości Ludowej „Jesień z folklorem, czyli muzyka łączy pokolenia” w Oblekoniu, gm. Pacanów. Zgodnie z wymogami konkursu należało zaprezentować dwa utwory ludowe, które poddane zostały ocenie Komisji Artystycznej. Kryterium oceny stanowił repertuar, poziom artystyczny, zastosowanie gwary, stroju ludowego i rekwizytów. Dzieci zaprezentowały utwory „Gdzieżeś ty bywał, czarny baranie?” oraz „Poszło dziewczę po ziele”. Występ naszych przedszkolaków doskonale wpisał się wymogi konkursowe i jednogłośnie uzyskał najwyższą notę.

Przedszkolaki za zajęcie I miejsca otrzymały dyplom oraz cenną nagrodę rzeczową w postaci odtwarzacza płyt CD.

WTZ - PIASEK WIELKI

Placówka pobytu dziennego przeznaczona dla osób niepełnosprawnych ze wskazaniem do terapii zajęciowej.

WOLONTARIAT

Zapraszamy na nową stronę Diecezjalnego Centrum Wolontariatu w Kielcach.

POMOC ŻYWNOŚCIOWA

Caritas Polska po raz kolejny jako jedna z czterech organizacji pozarządowych będzie realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

PROGRAM "SKRZYDŁA"

Program polegajacy na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Program wsparcia żywienia dzieci

Gościmy:

Odwiedza nas 11 gości oraz 0 użytkowników.

• zielen.jpg
  • cebule.JPG