Dziś: 19 Październik 2017    |    Imieniny: Piotra, Michała, Ziemowita

Zapraszamy na inaugurację Pól Nadziei

Caritas Diecezji Kieleckiej serdecznie zaprasza nainaugurację kampanii “Pola Nadziei 2017/2018”. Uroczystość odbędzie się 10 października br. w Hospicjum im. św. Matki Teresy z Kalkuty przy ul. Mieszka I 48 C w Kielcach. Rozpoczęcie o godz. 11.00 Mszą Świętą w kaplicy hospicyjnej. W uroczystości przewidziany jest udział delegacji szkolnych: uczniów i nauczycieli – wolontariuszy akcji Pola Nadziei. Otrzymają oni cebulki żonkili do posadzenia na przyszkolnych rabatach.  Podczas spotkania zaprezentowane zostaną również założenia Pól Nadziei oraz plany na najbliższą kampanię. Po inauguracji zaplanowano wspólne sadzenie cebulek żonkilowych na rabacie przy Hospicjum.

Celem akcji Pola Nadziei jest szerzenie idei hospicyjnej, uwrażliwianie społeczeństwa na potrzeby osób terminalnie chorych oraz zbieranie środków na funkcjonowanie hospicjów.  Jej symbolem jest żółty żonkil, który zasadzony jesienią, rozkwita wiosną i jest rozdawany podczas kwest wśród darczyńców.

WTZ - PIASEK WIELKI

Placówka pobytu dziennego przeznaczona dla osób niepełnosprawnych ze wskazaniem do terapii zajęciowej.

WOLONTARIAT

Zapraszamy na nową stronę Diecezjalnego Centrum Wolontariatu w Kielcach.

POMOC ŻYWNOŚCIOWA

Caritas Polska po raz kolejny jako jedna z czterech organizacji pozarządowych będzie realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

PROGRAM "SKRZYDŁA"

Program polegajacy na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Program wsparcia żywienia dzieci

Gościmy:

Odwiedza nas 6 gości oraz 0 użytkowników.

• zielen.jpg
  • biedronka.jpg