Dziś: 20 Listopad 2017    |    Imieniny: Edyta, Edmund, Anatol

Bp Piotrowski odwiedził placówki Caritas w powiecie włoszczowskim

Biskup Kielecki Jan Piotrowski w dniu 19 października 2017 r. odwiedził placówki Caritas Kieleckiej położone na terenie powiatu włoszczowskiego.  Biskup Jan w towarzystwie ks. dyrektora Stanisława Słowika gościł wśród osób niepełnosprawnych i starszych w Warsztatach Terapii Zajęciowej w Ostrowie (gm. Krasocin) i placówce terenowej w Kossowie (gm. Radków) oraz w Rodzinnym Domu Pomocy w Błogoszowie (gm. Oksa).  Wszystkie wizyty przebiegały w bardzo serdecznej atmosferze,  była wspólna modlitwa oraz rozmowy z podopiecznymi i personelem o  codziennych zajęciach, troskach i radościach.  Ks. Biskup był bardzo zainteresowany pracą terapeutyczną, oglądał ręcznie wykonane w pracowniach  stroiki, anioły z gliny,  czy zabawki drewniane.Na okoliczność spotkania uczestnicy WTZ przygotowali przedstawienie artystyczne prezentując swoje niezwykłe talenty aktorskie, a także pokazali medale zdobyte w różnych konkursach, przeglądach i konkurencjach sportowych.  Jako motto wizyty  ks. biskup przywoływał przesłanie „dom przyjaciela nie jest nigdy daleko”. Na zakończenie spotkań wszystkim podopiecznym oraz pracownikom placówek bp Jan udzielił pasterskiego błogosławieństwa.

Gościmy:

Odwiedza nas 569 gości oraz 0 użytkowników.

• cebule.JPG
  • bank.JPG