Dziś: 25 Wrzesień 2018    |    Imieniny: Aurelia, Władysław, Kamil

Rozkwitły Pola Nadziei!

Wiosenna przyroda w całej pełni budzi się do życia. Na rabatach Pól Nadziei rozkwitają żonkile posadzone jesienią m.in. przy Hospicjum i przy ulicy Warszawskiej w Kielcach (obok Galerii Korona) oraz w różnych miejscach diecezji.  Nadszedł więc  czas działania, czas miłosierdzia. W związku z tym rozpoczynamy wiosenną edycję kampanii Pola Nadziei, która ma na celu uwrażliwienie społeczeństwa na potrzeby osób terminalnie chorych i zbieranie środków na działalność Hospicjum im. Św. Matki Teresy z Kalkuty w Kielcach. Zachęcamy wolontariuszy do włączenia się w kwesty, a darczyńców do otworzenia serc na potrzeby osób terminalnie chorych. Najbliższe zbiórki odbędą się  w Galerii Echo, Galerii Korona a także w centrum Kielc na ul. Sienkiewicza i okolicznych. Wręczony przez wolontariuszy żółty żonkil to symbol nadziei, która nie gaśnie. Zapraszamy do udziału w zbiórkach wszystkich, którym nie jest obojętny los naszych pacjentów. Dzięki takim akcjom dzień po dniu udowadniamy, że hospicjum to miejsce nasączone miłością wielu osób.

Najbliższe kwesty:

20 – 21.04. 2018 – Galeria Echo