Dziś: 25 Wrzesień 2018    |    Imieniny: Aurelia, Władysław, Kamil

Rodzinne świętowanie w Punkcie Przedszkolnym w Ratajach Słupskich

"Chociaż jestem jeszcze mała pani mnie wybrała, abym wszystkich gości pięknie przywitała" - tymi słowami jednego z przedszkolaków w dniu 30 maja br. rozpoczęła się uroczystość z okazji Dnia Mamy i Taty w Niepublicznym Punkcie Przedszkolnym Caritas w Ratajach Słupskich. Dzieci najpiękniej jak potrafiły zaprezentowały wierszyki, piosenki i tańce dla swych ukochanych rodziców. Następnie wszyscy zebrani poproszeni do wspólnej zabawy, w trakcie której dzieci nauczyły rodziców nowego tańca. Śmiechu było co niemiara. Po czym zacni goście otrzymali z rąk swych pociech prezenty w postaci dyplomów i magnesów dla najwspanialszych rodziców pod słońcem. Kolejnym punktem uroczystości było spotkanie przy słodkim poczęstunku. Rodzice zgodnie stwierdzili, że po kilkumiesięcznej pracy w przedszkolu zauważają znaczny przyrost kompetencji u swych dzieci. Takie opinie to zapewne efekt wytrwałej i konsekwentnej pracy nauczycieli Przedszkola, którzy dokładają starań, by najmłodsi w bezpiecznych warunków wzrastali przygotowując do kolejnych szczebli edukacji.