Dziś: 17 Listopad 2018    |    Imieniny: Waleria, Salomea, Grzegorz

Zaproszenie dla PZC

„Oto biedak zawołał, a Pan go wysłuchał”– to hasło2. Światowego Dnia Ubogich. W związku z tym Caritas Diecezji Kieleckiej zaprasza członków Parafialnych Zespołów Caritas na spotkanie formacyjne. Odbędzie się ono w dniach 17-18 listopada w Ośrodku Eko-Wypoczynek w Kaczynie.

Spotkanie rozpocznie się obiadem w sobotę o godz. 13.00.W programie sobotnim zaplanowano: szkolenie i część integracyjną.W niedzielę po śniadaniu przygotowanie do Dnia Ubogich i przejazd do Kielc na uroczystą Eucharystię w katedrze o godz. 11.00. Po nabożeństwie wspólna akcja charytatywna na Rynku w Kielcach. Zakończenie spotkania ciepłym poczęstunkiem ok. godz. 14.00.

Koszty spotkania (wyżywienie, zakwaterowanie i szkolenie) pokrywa Caritas Diecezji Kieleckiej. Istnieje możliwość uczestnictwa w części zjazdu (np. bez zakwaterowania).Zgłoszenia chęci udziału do p. Damiana Zegadło telefonicznie (kom. 664031039), bądź mailowo ( JLIB_HTML_CLOAKING ) do dnia 13.11.2018.