Dziś: 17 Czerwiec 2019    |    Imieniny: Albert, Laura, Adolf

Laptopy od ZETO dla dzieci ze „Skrzydeł”

Dnia 28 marca 2019 r. w siedzibie firmy ZETO S.A. Centrum Systemów Komputerowych w Kielcach nastąpiło przekazanie laptopów dla stypendystów programu „Skrzydła” realizowanego przez Caritas Diecezji Kieleckiej. ZETO w tym roku przekazało w sumie 7 laptopów naszym podopiecznym. Firma od wielu lat systematycznie wspiera program „Skrzydła”, przede wszystkim datkami finansowymi. Wiemy, iż w dzisiejszych czasach bardzo trudno jest funkcjonować bez komputera czy laptopa,  równie trudno jest się uczyć, przygotowywać do zajęć szkolnych czy pozalekcyjnych.

Wielu uczniów nie posiada w domu sprzętu komputerowego, nie mają również większych szans na zakupienie takiego sprzętu. Tym większa nasza radość, kiedy możemy w konkretny, materialny sposób im pomóc. Wierzymy, że to kolejny krok, by ułatwić uczniom z uboższych rodzin wyrównanie szans edukacyjnych.

Radość jest  tym większa, że firma ZETO planuje przekazać dzieciom ze „Skrzydeł” kolejne komputery, tym razem stacjonarne. Dziękujemy za ten wspaniałomyślny gest, a obdarowanym życzymy wielu sukcesów w edukacji i rozwijaniu talentów.